Nejdříve si připravíme nádivku. Na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, až cibule zesklovatí přidáme obě vajíčka, která osolíme a mícháme až nám vznikne vaječina (někdo má rád vaječinu trochu řidší, tady je potřeba aby byla vaječina tužší). Po vychladnutí do vaječiny přidáme na drobno nakrájenou sterilovanou okurku a asi lžíci sterilované papriky. Plátky kotlet omyjeme, vysušíme a naklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme.
2
Pak plátky potřeme směsí z rozmíchané hořčice s kečupem - pouze z jedné strany. Na pomazanou část kotlet přiložíme plátek šunky a na plátek šunky naložíme připravenou směs z vajíček. Pak kotlety přeložíme na půl - vznikne nám kapsa, kterou ze všech 3 stran spojíme párátkem. Na rozpáleném oleji tyto kapsy osmahneme, podlejeme vodou a dusíme do měkka, pokud nám zbyde smícháná hořčice s kečupem, přidáme ji ke kotletám - vznikne nám základ pro omáčku.
3
Až jsou kapsy hotové vyndáme je a vzniklý výpek podlejeme asi 1 deci vody, do které vmícháme 1 lžičku hladké mouky. Trochu promícháme, přidáme zpět kotlety a počkáme až se nám omáčka zahustí.Jako přílohu podáváme rýži, nebo těstoviny.