Naklepané osolené a opepřené kotletky opečeme na másle. Mezitím oloupeme a nakrájíme jablka, která naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy, osolíme, opepříme a posypeme mletou skořicí. Pokapeme šťávou od opékání, maso naskládáme na jablka a přikryté dusíme v troubě do změknutí. Můžeme podlít asi 1 dcl vývaru nebo vody.
2
Podáváme s vařenými brambory, na které položíme plátek čerstvého másla a přizdobíme petrželkou. Chuť tohoto pokrmu je velice zvláštní a nezaměnitelná... no prostě výborná!
Po dlouhé době - opět tady - dělala jsem tentokrát z masa krůtího- prsou - a stejně dobře poslouži i kuřecí prsíčka... :-) :-))
Martina Marťásek
|28. 10. 2007 08:12
Káťo , bohužel jsem si tu Tvou zprávičku na Skypu přečetla až dnes - jinak bych Ti řekla , že pokud jsi nesehnala kotletu , můžeš použít i jiné maso - třeba kýtu nebo libovou krkovici . . . Tak snad příště :-)) A dej vědět , čím jsi nakonec uctila návštěvu :-))
KatkaR
|27. 10. 2007 12:46
já to také vyzkouším, na radu Marťáska, protože jí znám už dlouho, je to takový můj netový kuchařský pomocník, že Marti? :-))))))) určitě to bude dobrota, myslím, že to připravím na zítřek pro návštěvu!
Martina Marťásek
|23. 10. 2007 17:23
Jablka a maso je má oblíbená kombinace - opravdu je tohle jídlo dobrotka a navíc - mamča je nejlepší kuchařka jakou znám . . . :-) Vyzkoušejte :-)
Jana z VM
|22. 10. 2007 14:51
Moc mě to láká!! Musí to být dobrý, určitě brzičko vyzkouším, jablka s masem, to je dobrota !