plátek
uzené maso
(Anglická krkovice, moravské uzené nebo podobné)
100
g
sýr niva
0,50
ks
cibule
1
stroužek
česnek
bylinky
Čerstvé (bazalka, tymián, máta)
sůl
pepř mletý
olej
1
lžíce
hladká mouka
1
ks
nakládané okurky
1
kostka
maggi bylinky
(Bazalka a tymián)
worcestrová omáčka
Postup přípravy receptu
1
Kotlety nařízneme až ke kosti, lehce naklepeme. Vnitřek kapsy lehce osolíme a opepříme. Vnitřek vyložíme plátkem eidamu. Nadrobíme nivu, smícháme vidličkou s tavenými sýry, přidáme najemno nakrájenou cibuli, okurku, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a promícháme. Vzniklou pastu klademe na plátek uzeného, zarolujeme, vložíme do kapes v kotletách. Sepneme párátky nebo jehlami. Povrch kotlet lehce posolíme a smažíme v rozpáleném oleji.
2
Hotové kotlety naskládáme do pekáčku, do výpeku na pánvi dáme lžíci mouky, opražíme, zalijeme vodou a krátce povaříme. Zakápneme worcesterem (nemusí být), nadrobíme bylinkovou kostku a ještě chvíli vaříme. Vzniklou šťávou zalijeme kotlety v pekáčku a v troubě pečeme na 250 °C asi 30 minut. Během zapékání kotlety jednou obrátíme. Pak na každou kotletu položíme plátek eidamu a ještě chvíli zapékáme.