• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kotlety pečené na kysaném zelí
Napište svůj komentář k receptu

Kotlety pečené na kysaném zelí

autor: zujali
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 24
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kotlety pečené na kysaném zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • 100
      ml olej
    • 2
      ks cibule
    • 3
      ks klobása
    • 4
      stroužek česnek
    • 700
      g bílé zelí
    • 700
      g brambory
    • 100
      g máslo
    • kmín (dle chuti)

Postup přípravy receptu

1
Kotlety nejdřív z obou stran naklepejte, osolte a okořeňte. Já jsem použila černý mletý pepř, skvěle se ale hodí určitě i sladká paprika, grilovací koření nebo směs na vepřové kotlety. Plátky takto připraveného masa pokapejte olejem a uložte je do mísy, kde je nechte chvíli odležet.
2
Mezitím si připravte směs ze zakysaného zelí. Cibule nakrájejte najemno a osmažte ji na zbytku oleje. Když je zlatavá, přidejte na kolečka nakrájené klobásy a ty také krátce opečte.Nakonec přidejte pokrájené kysané zelí, prolisovaný česnek a kmín. Množství klobás a česneku není nijak závazné, záleží na tom, co máte rádi. Česnek ale doporučuji nevynechávat, dodá jídlu tu správou vůni!
3
Vše promíchejte a naskládejte na dno pekáčku. Pokud jste směs chystali na pánvi, kterou jde dát i do trouby (bez plastových držadel), nechte ji v ní, ušetříte si špinavé nádobí. Z odleželých kotlet slijte olej na pánev a kotlety na něm z obou stran orestujte dozlatova. Opečené maso pak naskládejte na směs kysaného zelí a klobásy (václavské, paprikové, liptovské… – celkem asi 250 g) a trochu této směsi dejte i navrch na kotlety.
4
Pekáček nebo pánev vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů (horkovzdušnou roztopte na 180 stupňů) a maso pečte asi 20 minut. Jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory omaštěné kouskem másla a posypané nasekanou pažitkou nebo petrželkou
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky

Vepřová pečeně na kysaném zelí s…

Uzené maso v kysaném zelí

Uzené maso v kysaném zelí

Vepřové kotlety na zelí

Vepřové kotlety na zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pajina | 16. 8. 2014 15:07

    :-* <3 vynikající,doporučuji... :-D

  • barbarons
    barbarons | 13. 1. 2014 11:57

    Také jsem dala kysané zelí, parky, klobásky, atd...co se doma našlo...moc dobré to bylo :-) jak s bramborem tak s chlebem :-)

  • Zuzka
    Zuzka | 16. 1. 2012 10:50

    Vynikající, moc děkuji za recept, ten česnek v tom opravdu sedí...., klobásky jsem použila pikantní, k tomu opečený brambůrky na kostky, no paráda.... Zelí jsem dala kysané sterilované.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Narozeniny Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Brambory Česnek Cibule Klobása Kmín Máslo Olej Vepřové kotlety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka z majonézy

Bábovka z majonézy

Bramborové placky s mákem

Bramborové placky s mákem

Losos s citronovou omáčkou

Losos s citronovou omáčkou

Perníčky V.

Perníčky V.

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

Bramborová (úková) omáčka

Bramborová (úková) omáčka

Kaše z ovesných vloček s krupicí

Kaše z ovesných vloček s krupicí

Čokoládový dort s broskvemi

Čokoládový dort s broskvemi

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

84
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
36
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
21
Lívanečky s jablíčkem - bez vajec
Lívanečky s jablíčkem -…
20
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
17
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Kotlety pečené na kysaném zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact