• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kotlety na smetaně zapečené s brambory
Napište svůj komentář k receptu

Kotlety na smetaně zapečené s brambory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 173
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kotlety na smetaně zapečené s brambory
Kotlety na smetaně zapečené s brambory
Kotlety na smetaně zapečené s brambory
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové kotlety
    • 1200
      g brambory
    • 3
      cibule
    • 1
      smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 300
      g cihla sýr

Postup přípravy receptu

1
Kotletu nakrájíme asi na 8 plátků. Naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky (ne moc silné). Cibuli nakrájíme na slabá kolečka. Pekáč vymažeme olejem. Na dno pekáče poklademe brambory vedle sebe, osolíme. Na brambory dáme vrstvu cibule. Na cibuli opět vrstvu brambor (osolíme) a na brambory poklademe plátky kotlet. Na kotlety dáme vrstvu cibule. Na cibuli dáme vrstvu brambor (osolíme), na brambory dáme cibuli, plátky kotlet a poslední vrstvu brambor. Nastrouháme sýr a posypeme brambory, celou plochu. Vše zalijeme smetanou a dáme do trouby péct. Pečeme asi 2 hodiny. Ze začátku pečeme asi půl hodiny přikryté. Potom pekáč odkryjeme a necháme dopéct. Když sýr zrůžoví, je hotovo!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kotlety na smetaně II.

Kotlety na smetaně II.

Obložené kotlety na smetaně

Obložené kotlety na smetaně

Kotlety na smetaně

Kotlety na smetaně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • michal | 27. 11. 2016 10:56

    Výborné jsou taky když namísto cibule naložíte maso den dopředu do česneku-pokud máte rádi ;-)

  • Andrea | 3. 4. 2016 12:34

    jsem začínající kuchařka - na kolik stupňů se to v té troubě peče??

  • Anonymous | 3. 11. 2015 11:11

    jo recept je fakt povedenej všichni s rodiny měli boile za ušima mňam to byla dobrota ješte teď se volizuju...

  • Anonymous | 3. 11. 2015 11:09

    děkuji za recept bylo to výborne a vélice snadné takže to zvládne i

  • Karibuk | 8. 10. 2015 15:16

    Já je dělám bez sýra, chutná mi to tak víc, jsou výborný :-)

  • Kamila B.
    Kamila B. | 25. 6. 2015 09:05

    Děkujeme za pochvalu! Moc nás to těší! :-)

  • anevanu | 25. 6. 2015 08:38

    to jste mi udělali obrovskou radost moc děkuji .Máte skvěle fungující stránky

  • Kamila B.
    Kamila B. | 25. 6. 2015 07:35

    Vaše hodnocení bylo vymazáno, můžete recept ohodnotit znovu. :-)

  • anevanu | 24. 6. 2015 15:59

    moc se omlouvám špatně jsem to tu ohodnotila myslela jsem ,že nejlepší je pět nevíte jak to můžu změnit?

  • anevanu | 24. 6. 2015 15:56

    přidala jsem sýr před dopečením tak dvacet minut a použila šlehačku .Je to opravdu mňamkozní recept .Synem označeno jako dobrůtka.

  • Kratochvílová Markéta
    Kratochvílová Markéta | 12. 2. 2015 21:03

    výborné

  • Kratochvílová Markéta
    Kratochvílová Markéta | 12. 2. 2015 21:02

    Moc moc moc dobré:)

  • Kadel | 8. 2. 2015 15:35

    Je to dobrůtka. Ale sýr přidávám až ke konci pečení. V receptu je psáno péct 2 hodiny, z toho půl hodiny přikryté, pak odkryté dokud není sýr růžový. Sýr je růžový raz dva, kdybych ho nechal péct ještě hodinu a půl po odkrytí, tak je jako beton.

  • Míša | 5. 5. 2014 07:43

    Jo, a ještě nevymazáváme olejem, ale jen máslem, ale to asi jak kdo má rád...

  • Míša | 5. 5. 2014 07:38

    Tohle jídlo dělávala i naše babička a děláváme ho dodnes. Jen tam nedáváme sýr, ale prosypáváme jednotlivé vrstvy brambor paprikou a třeba i grilovacím kořením a do té šlehačky pak dáváme jeden rajský protlak. A nejde to jen s kotletama, zkoušeli jsme i s krůtí nebo s kuřecím a je to taky moc dobré, Tak, a teď koukám, že si dneska asi zase zavzpomínáme na naší babičku...

  • zdena | 30. 3. 2014 11:04

    prave to davam do trouby,dala sem mene brambor,ale urcite to bude dobre

  • Eva | 23. 3. 2014 11:09

    Souhlasím !!! Je to úplný mor!

  • Dana | 19. 3. 2014 16:51

    a zapoměla jsem dodat, že po třičtvrtě hodině to odkryju a pak už dopékám odkryté :)

  • Dana | 19. 3. 2014 16:50

    Tento recept mě naučila mamka, a dělám tohle jídlo prý ještě líp než ona :D peču to zhruba na 180 třičtvrtě hodinky zakryté, bez sýra, s cibulí ale my to máme raději když je ta smetana více tekutá, takže ji tam přileju až tak 15 minut před koncem pečení :) a dávám 33 % smetanu :)

  • Klára | 11. 9. 2013 08:02

    Dobrý den. Když dáváte kysané zelí, dáváte tam taky sýr nebo ne? :-\

  • rudolf | 25. 6. 2013 16:10

    Než dám kotlety do pekáče s bramborami a cibulí, tak je obyčejně zprudka osmahnu po obou stranách, maso se zatáhne a je pak štavňatější a nemusí se tak dlouho péct.

  • Jit | 30. 3. 2013 20:01

    Jakou doporučujete teplotu?

  • Jana | 10. 3. 2013 08:13

    a také je dobré to proložit kysaném zelím,mnam,zrovna to jdu ddělat

  • Jakub | 24. 10. 2012 15:48

    Sýr ještě pochopím, ale uzený sýr? Bléééééégh :'(

  • Pavel | 26. 8. 2012 10:18

    Nechci Vám do toho děvčata moc kecat, ale tohle dělala moje bejvalka před dvaceti léty, ale naštěstí ji nikdy nenapadlo to mršit sýrem, natož pak uzeným. Dobře okořenit, zalít šlehačkou ať vše potopený a je to zlatý jídlo. V komentářích jsem to "dobře okeřenit" viděl, takže pro inspiraci stačí. Proč všude cpát sýry a zapékat vše se sýrem, nedejbože uzeným. Pak je z toho cítit uzený sýr a chuť masa je v hajzlu :-(

  • Mysti | 16. 3. 2012 11:08

    Skvělé jídlo, jedno z nejoblíbenějších :-) Jen dávám také méně vrstev brambor. A doporučuji přidat rozmarýn ;-)

  • Zuzka
    Zuzka | 12. 1. 2012 10:32

    Dělám jen jednu vrstvu brambor, na to cibuli a kotlety, zalít šlehačkou azastrouhat sýrem. Bohatě to stačí a myslím, že se brambory i líp propečou, než když je vrstev tolik, to je přesně jak píše Martin spíš uvařené než upečené....

  • ŠKORNÍKOVÁ | 11. 1. 2012 12:50

    Tohle znám.Dělá to moje máma a je to výborné.

  • recepty73
    recepty73 | 11. 1. 2012 11:33

    ...výborné s uzeným sýrem :-P

  • blanka | 22. 10. 2011 22:38

    Omlouvám se, že reaguju tak pozdě - na svůj recept (teda původně samozřejmě není můj) jsem narazila náhodou a tudíž i na Váš dotaz. Mě se to taky stává, chce to podle mě nechat píct tak dlouho, až se to vypeče a nebát se vyšší teploty - samozřejmě kontrolovat. Tzn. mít v zásobě časovou rezervu. A taky jsem vypozorovala, že to chce šlehačku a ne obyč smetanu, kde je víc vody. A možná i míň vodnaté brambory Tak ať se to povede 8-)

  • Peťka | 7. 8. 2011 19:55

    zkuste použít smetanu ke šlehání, je lepší než 12% smetana na vaření.. Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce.

  • Martin | 14. 7. 2011 21:07

    Prosím Vás,čím to je ,že mam po počení v pekáči pokaždé hodně vody a maso se spíše vaří než peče?děkuji za radu.

  • Lucie Kettnerová | 19. 9. 2010 14:25

    Jídlo bylo opravdu moc dobré. Něměla jsem smetanu, tak jsme ji nahradila dvěma cottage sýry a kysanou smetanou, dochutila solí pepřem a česnekem, trošku zředila vodou a super jídlo bylo hotové :)

  • blanka semeráková | 11. 3. 2009 22:06

    já zapčečné kotlety s brambory taky zbožňuju a naučila jsem je i manžu, což je dost co říct, protože on tučná jídla - smetanu - nemusí. Ale dělám to bez cibule a sýra, jen kotlety a brambory zalité šlehačkou promíchanou se sladou paprikou. Hned bych si dala...

  • anton 009 | 5. 7. 2008 16:01

    nikdy nepřemýšlím co budu dělat, ale tento recept je skvělý, přiznám se, že miluju výrazné chutě, proto do smetany jsem přidal na drobno nakrájený česnek, bazalku, trochu worcesteru, a taky jsem to trochu naředil mlíkem, aby vše bylo pod hladinou, dělal jsem to v troubě na 200 a trvalo to 2,5 hodiny a SUPER !!! DĚKUJI AUTOROVI ZA NÁPAD ....

  • Kristýna Matysova | 16. 1. 2008 12:29

    Je to strašně moc dobré mohu to každému doporučit, opravdu dobré ten kdo to vimyslel tak to musel býti profík.

  • Kateřina Walterová | 27. 12. 2007 03:05

    Je to jedno z nejlepších a mých nejoblíbenějších jídel.Fakt můžu vřele doporučit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cihla Olej Pepř mletý Smetana Sůl Vepřové kotlety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Brambory na paprice jako příloha

Brambory na paprice jako příloha

Jemná křenová pomazánka

Jemná křenová pomazánka

Kyprý jablkový koláč

Kyprý jablkový koláč

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

63
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
45
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
33
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Penkovi přeskočilo? Nečekaný útok na rodinu Vetchého

Penkovi přeskočilo? Nečekaný útok na rodinu Vetchého

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Máte podzimní depku? Osvědčený recept, jak s ní zatočit

Máte podzimní depku? Osvědčený recept, jak s ní zatočit

Blesk.cz Margita oživí Zagorovou (†75): Hologram Hanky za půl milionu

Margita oživí Zagorovou (†75): Hologram Hanky za půl milionu

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Další doporučené recepty:

Kotlety na pomerančích
Kotlety na pomerančích
Kotlety na smetaně
Kotlety na smetaně
Kotlety na smetaně II.
Kotlety na smetaně II.
Kotlety na šlehačce
Kotlety na šlehačce
Kotlety na tompě
Kotlety na tompě
Kotlety pečené na bramborách se zeleninou
Kotlety pečené na bramborách se…
  • Recepty.cz
  • Kotlety na smetaně zapečené s brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact