Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, obalíme v paprice a mouce a na polovině rozpáleného oleje z obou stran prudce opečeme. Osmažené kotlety vložíme na osmaženou cibulku, zalijeme vařící vodou a zvolna dusíme doměkka. Měkké zalijeme smetanou rozšlehanou s troškou mouky a vše ještě krátce povaříme. Kotlety urovnáme na mísu a přelijeme přecezenou šťávou. Podáváme s těstovinou, rýží nebo brambory.
Měli jsme o víkendu,dělám je vždy se smetanou,ale nechala jsem se zlákat a neprohloupila jsem.Dávala jsem půllitr kysanky,protože kotlet bylo 12ks.......,a omáčka byla fantastická.Kdyby nebylo maso,ani bych se nezlobila(ostatní u stolu určitě).Cibule nám nevadí,takže jsem ani necedila.
Enid Jindrová
|30. 3. 2009 14:26
Zrovinka jsme to dojedli a bylo to moc dobrý jenom jsem přidala trošku sójovky chili aby to bylo pikantnější
Helena Marshallova
|16. 11. 2008 20:44
Moooc nam chutnalo,davame 1***
Renata Petroušová
|28. 1. 2008 17:00
místo kotlet můžete použít i vepřovou krkovičku,mám to vyzkoušené
Anonym
|16. 12. 2007 00:55
udelej si cibulovy zaklad do ruzove barvy , kastrol s cibuly dej pryc z ohne a pridej tam papriku a zalej vodou
Anonym
|16. 12. 2007 00:55
udelej si cibulovy zaklad do ruzove barvy , kastrol s cibuly dej pryc z ohne a pridej tam papriku a zalej vodou
Blanch
|7. 9. 2007 18:59
Tento recept vypada opravdu slibne..ale mam strach, ze paprika pri opekani zhorkne..nebo ne ? Poradite nekdo ?
Markéta Valentíková
|19. 8. 2007 14:03
Udělala jsem to z krkovičky a bylo to výborné. V tlakáči za 20min. hotové, masko se jen rozpadalo a přítel se ptal, co je to za výbornou omáčku :o)
Iveta
|1. 11. 2006 14:19
Dnes jsem vyzkoušela,je to výborné,jednoduché a rychlé!
Pavlína
|17. 9. 2006 10:24
Velice chutné, jako přílohu jsem použila houskový knedlík a v receptu jsem užila více ml. sladké papiky.Výborné, budu dělat častěji.Děkuju
Milan
|28. 5. 2006 11:15
Moje oblúbené jedlo. Najradšej to mám s haluškami (polohrubá múka, vajce, sol) a pridávam lu koncu varenia čerstvé, alebo sušené lesné hríby.
Lenka Dvořáková
|12. 3. 2006 13:26
Je to jedno z nejlepší jídel jaké jsem kdy jedla SUPER!!!!