vepřové kotlety
podle počtu strávníků (trošku silnější plátky masa než na řízek)
jablka
poloviční počet
sůl
pepř mletý
cukr
moučkový nebo krupicový
máslo
Postup přípravy receptu
1
Pekáč pořádně vymažeme máslem a na dno položíme ještě 2-3 tenké plátky másla. Každý kousek masa několikrát propíchneme vidličkou, z obou stran osolíme a opepříme a naskládáme do pekáče na máslo. Jablka oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a vypouklou stranu pocukrujeme. Na každý kousek masa položíme jednu půlku jablka. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme do změknutí masa (asi hodinu). Nepodléváme, maso a jablka pustí šťávu. Během pečení můžeme občas maso přelít výpekem. Pokud jablíčka hnědnou příliš rychle, zakryjeme pekáč alobalem.
2
Podáváme s bramborovou kaší a oblohou ze sterilované zeleniny.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Renda ***
|2. 11. 2008 04:48
Také nedávám cukr,ale přidávám oloupané stroužky česneku a po upečení rozmačkám vidličkou jablka s česnekem do úžasného sosu...
ladislava staffenová
|19. 10. 2008 17:25
Ten recept dělám stejně jako Ivana, jen nedávám cukr a naopak pokapu citronovou šťavou. Myslím, že ten alobal je lepší kvůli vůni a chuti masa s jablky
Ivana Samcová
|19. 10. 2008 15:38
Podobný recept jsem kdysi dělávala, měla jsem ho od kolegyně z práce. Jen s tím rozdílem, že každá kotleta se i s jablky zabalila zvlášť do alobalu a takto se pekla. Je to moc dobré.