Na drobně pokrájeném špeku s troškou sádla nebo oleje osmažíme po stranách nakrojené, osolené a opepřené plátky kotlet z obou stran, pak je vyndáme stranou a do výpeku nasypeme pokrájenou cibuli, kterou dosklovata osmažíme. Přidáme na nudličky pokrájenou papriku, na plátky pokrájené houby a dále smažíme do jejich povadnutí, pak přidáme jemně nasekaný česnek a hořčici, vše necháme ještě krátce osmažit a rozvonět, přihodíme dvě oloupaná pokrájená rajčata nebo přepůlená neloupaná (slupku pak lehce vyndáme), vrátíme zpět kotlety, přilijeme jen maličko vývaru a dusíme pod poklicí na mírném ohni do změknutí kotlet.
Během dušení občas promícháme, je-li třeba, můžeme maličko podlít, ale ne příliš, abychom nemuseli omáčku zahušťovat a na zahuštění nám tak stačila pouze rozdušená zelenina. Dle chuti nakonec dosolím a opepříme.