Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na okrajích je na několika místech nařízneme, aby se nekroutily. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kotlety z obou stran zprudka opečeme. Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli a houby, za stálého míchání orestujeme. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme a ještě chvíli dusíme. Potom vše zalijeme vývarem, promícháme, vložíme zpět kotlety a dusíme asi 20 minut. Na talířích maso přelijeme houbovou omáčkou a jako přílohu zvolíme brambory.
děkuji, výborný recept, také davám trochu smetany na zjemnění
Tomasson
|9. 9. 2013 13:54
Výborný recept, mnohokrát děkuji. Voní a chutná báječně :o)
Zdenka
|6. 11. 2012 14:55
dávám k tomu noky je to mňamka ;-)
MARSELA
|31. 7. 2012 12:45
Nemohu neokomentovat.......jistě dobré jídlo,ale proč ženský píšete že manžel si pochvaluje vynikající jídlo i když nerad novinky a jestli je možné dát jinou přílohu........... :-D :-D :-D To snad uvaří i 3 letý dítě,nebo nee???? O:-) .A totálně to do.....t kečupem,tak dobrý jídlo,to musí být labužník :-D a nejlépe paninko uděláte,necháte_li na mase (klidně i kuřecím)roztéct eidam a k tomu hranolky :-D :-D :-D :-D :-D :-D To se pak jistě dobře vdáte,pán bude jistě stejný labužník,spapá_li takovou mnamku :-D
Moc nám to chutnalo, přestože jsme místo čerstvých hub použili sušené.
Jana Stráská
|25. 4. 2010 10:07
naprostá jednička.... Dokonalé!!!
marie nezlakova
|21. 9. 2009 07:38
Kaše se určitě hodí také.Dělám jak brambory,tak kaši,rýži nebo bramborový knedlík.A bujon v tomto případě nepřidávám,je to velice chutné i bez něj.
Renáta Nováková
|20. 9. 2009 20:12
je možno jako přílohu zvolit bramborovou kaši, nebo raději doporučujete pouze ty brambory? děkuji za odpověď
paulusova sona
|4. 10. 2008 22:52
Taky chvalim. Je to vyborne. I manzel si to pochvaluje a to je co rict,protoze nema rad novinky. Nemela jsem hovezi nebo houbovy vyvar,tak jsem dala zeleninovy. Opravdova mnamka. Davam za JEDNA.
Petra Viktorová
|27. 6. 2008 11:48
Opravdu výborné! Přidala jsem sušenou bazalku, a bylo to neuvěřitelně výborné! Pro zjemnění jsem použila drobet smetany. Vařila bych to každý den! Chválím!!!
Alienka Neumann
|1. 2. 2008 17:24
výborné!!přidala jsem i smetánku;) a mňááám;)
Hanka
|27. 12. 2007 19:04
Receprt je opravdu výborný!!!Vývar z půj kostky hovězího a z půl kostky houbového vývaru!
Jana C.
|17. 10. 2007 20:08
Tak jsme právě dojedli a musím říct,že takovou chválu jsem už dlouho od manžela neslyšela.Dělala jsem s kaší,bylo to výborný.Moc děkuji za recept a také dávám za 1.
Anonym
|20. 9. 2007 09:42
Chtěla bych poděkovat za velmi chutný nápad. Bylo to výborné, dávám jedničku podtrženou!!!!! SUPER
Blanca
|22. 5. 2007 12:44
Prave jsem tuto bastu dovarila a davam bodika...pripojuje se i manzel :) Bylo to dobroucke a jednoduche:)
Věra
|3. 2. 2007 10:26
Chutné, jednoduché. Bez zbytečné hromady koření. Takové recepty mám nejraději.Příště ještě zkusím nakonec vmíchat trochu ostrého kečupu.