Kotlety osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily. Naklepávat není nutné.
2
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle v kastrolu lehce dozlatova, pak ji shrneme ke straně a vložíme osmažit i připravené kotlety. Po otočení kotlet na druhou stranu přidáme do kastrolu rozvonět i jemně nasekaný česnek, bylinky a houby.
Kotlety zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme na mírném ohni do změknutí. Pak vyndáme vyvařené větvičky bylinek, přilijeme smetanu, případně dle potřeby i trochu vývaru, přivedeme k varu, omáčku zahustíme jíškou nebo záklechtkou do požadované hustoty, případně dochutíme solí a pepřem a necháme krátce provařit.
4
Podáváme s rýží, bramborem, knedlíkem nebo těstovinami.