Kotlety naříznout a naklepat. Potom osolit, opepřit a posypat mletou paprikou (druh zvolit podle chuti). Potom potřít jednu stranu hořčicí (pouze klasika Česká plnotučná - s jinou to není ono). Na pánvi rozpálit malé množství tuku do vysoké teploty. Kotlety stranou namazanou hořčicí "namočit" do hladké mouky a vložit na pánev. Pozor! Asi 2-3 minuty se s tím nedá hnout, protože se to přilepí k pánvi. Když se mouka opeče, vytvoří jakési těstíčko a uvolní se. Když je první strana opečená kotletu otočit, krátce opéci po druhé straně a potom podlít trochou vody a přikrýt pokličkou. Nechat vodu vysmahnout, aby vznikl sos a podávat s bramborem nebo s hranolky.
bylo to naprosto super.....sice byla jen francouzská hořčice, ale i přesto mňamka....
Romana Musilová
|18. 3. 2008 11:39
fakt mňamka...nevěřila bych, že z tak jednoduchých ingrediencí se dá udělat takový suprový jednoduchý jídlo....dávam 1
Radka Kuricová
|18. 5. 2007 16:16
Kotletky jsme s manželem před chvilkou dojedli. Jsou maprosto úžasné.
Veruna
|19. 6. 2006 09:34
Kotlety jsem vyzkousela,jsou moc dobre a krasne nam to doma vonelo,kdyz jsem je delala:-)
Šárka ...
|14. 5. 2006 12:59
Tak jsem to zkusila a je to moooc dobrý. Měla jsem trošku strach, jak to dopadne a tak jsem ze zbytku masa pro jistotu udělala roštěnou, ale tý se nikdo ani netkl. Je to výborný hlavně v situaci, jaká nastala u nás - partner vytáhl z mrazáku kotletu a "něco uvař". A co teď, když doma není nic? Tyhle ingredience najde doma úplně každej a jsem moc ráda, že jsem tento recept objevila. K tomu opečené brambůrky, sterilovaná paprika na nudličky a vypadalo to dokonce i slavnostně.