Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme špetkou papriky a obalíme v mouce. Na oleji zpěníme kostičky jedné cibule, vložíme kotlety a po obou stranách opečeme dozlatova. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek a společně dopečeme. Měkké kotlety vyjmeme a udržujeme teplé. Ostatní cibule rozkrájíme na osminky, vhodíme na zbylý tuk a za občasného promíchání opékáme doměkka. Při podávání kotlety obložíme pečenou cibulí, přelijeme výpekem a podáváme s hranolky nebo vařenými brambory.
Kotlety byly dobré a cibule jako obloha taky. <:-)
Lucka
|29. 10. 2011 14:03
Málo rozpálený olej,pak se to chytá.
otakar pospíšil
|7. 6. 2010 23:05
V jednoduchosti je to kouzlo. Já osobně všechny recepty, kde je více než 5 ingrediencí většinou přehlížím nebo zjednodušuji (samřejmě nepočítám takové jako sůl či olej). Pamatujte, že cibule není nikdy dost. Já osobně si dávám na většinu jídel ještě syrovou cibuli na krájenou na kolečka.
Marie Nasswetterová
|15. 6. 2009 20:08
Výborné, jednoduché, rychlé - moc jsme si pochutnali, hodnotím 1
Marie Zvěřinová
|25. 11. 2008 11:18
Bohužel, nevím, co jsem udělala špatně, ale obalené maso v mouce se mi po vložení na pánev dost přichytlo:-(
f n
|14. 9. 2007 13:08
jsem se z toho posral.fuuuuuuuuuuuuj
Bamban
|22. 9. 2006 15:18
Tak jsem kuchar zacatecnik a v lednici kus masa..Az to vytvorim,tak se pochlubim...
Modroočko Eli
|20. 1. 2006 20:00
Výborné, nemám slov.
Marie Svobodová
|20. 1. 2006 11:34
Milý anonyme v TOP 10 je tento recept asi právě proto, že je celkem jednoduchý, rychlý, chutný a vzhledem k množství cibule i zdravý a Ti, kteří jej tam zařadili si nemusí kupovat novou kvalitní pánev, neboť si s tím poradí i bez ní. Marie
Tereza Jarčušková
|20. 1. 2006 07:19
Milý anonym, predstav sa menom, predstav svoje recepty a až potom kritizuj iných. Inak je to neslušné!!!
Kuchařka on-line
|19. 1. 2006 16:05
Milý anonyme, i úplně obyčejný recept může ostatním chutnat a o tom TOP 10 přece je :)
Anonym
|19. 1. 2006 15:57
Připadá mi to jako recept-ne-recept. Maso s opečenou cibulí je to nejjednodušši co člověka může napadnout. Rozhodně to není ani světoborný nápad, ani velké kuchařské umění, tak proč je v top 10? Nicméně těm kdo si s tímto "receptem" neví rady doporučuju, aby si koupili kvalitní pánev na které se jim tohle kouzlo nepřipálí
Anonym
|16. 1. 2006 18:21
rychlý recept - kotlety naklepu, osolím, opepřím. Na dno remosky nebo pekáčku dám olej, cibuli na kolečka, na to cibuli na to kotlety a sýr.
K.
|16. 1. 2006 08:04
Zkusili jsme to doma a bylo to fakt dobry, akorat kdyz jsme pridavali docela dost cibule, posypali jsme malicko podravkou a podlili troskou vody, takze se cibule dusila a bylo trochu omacky na ryzi, naprosta basta!
Marie Svobodová
|10. 1. 2006 20:10
Neměla jsem kotlety, ale pěknou krkovičku a i z ní bylo vynikající. Hodnotím 1
Honza Hrábek
|9. 1. 2006 17:56
Mňami, vypadá to dobře, už se mi sbíhají sliny a v kuchyni čeká syrový kus masa. Jdu na to, tak držte palce;-) Když nezapomenu, napíšu výsledek.
Martina Veselá
|7. 1. 2006 14:55
Dělám tenhle recept už dlouho a je to moc dobré. Je to výborné i bez česneku-to pro ty co nemají rádi česnek
Milan Daniel
|7. 8. 2005 14:42
Velmi dobré, ale přece jen příliš slané. Doporučuji solí trochu šetřit, nebo v druhé polovině pečení podlít smetanou. Dělal jsem to v bravosce (dvě porce), brambory posypané kromě solí i kmínem jsem dal navrch, přesto nebyly suché (pečení shora). Příště zkusím dát na maso ještě nakrájenou klobásku, aby se to víc přiblížilo živáňské.
Vašek+Ilonka Śmorancovi
|26. 2. 2005 13:39
Velmi chutný recept, cibulkou se prostě nic nezkazí.Trošku problém byl s přichytáváním na pánvičce--špatně zvolená chtěl jsem 6 kotletek najednou--Děkujem
Lada Kovářová
|17. 8. 2004 11:08
Recept jsme zkoušeli a musím říct, že kotlety na cibuli jsou opravdu vynikající, doporučuju vyzkoušet.
Kuchařka on-line
|16. 3. 2004 14:11
Pročpak?
Anonym
|16. 3. 2004 12:53
Tak jsem tento recept zkusila a musím říct, že jsem měla co dělat, aby se maso dalo vůbec jíst.Andrea