Kotlety naklepeme, osolíme a okořeníme. Je dobré obyčejné grilovací koření nebo koření Gyros. Opečeme na pánvi a naskládáme do pekáčku. Cibuli nakrájíme a necháme zesklovatět, pak k ní přidáme oloupaná a na kousky nakrájená jablka a křen. Zamícháme a dáme na kotlety do pekáčku. Trošku podlijeme a zakryté pečeme do měkka. Maso vyjmeme a šťávu rozmixujeme. Většinou je dost hustá, takže není třeba ničím zahušťovat.
2
<BR>Podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem. Rýže se mi moc neosvědčila, mám pocit, že to chuť "hodilo" trošku směrem k rýžovému nákypu. Množství jablek a křenu je pouze orientační, záleží na chuti. Pokud se použije Krenex se smetanou je výsledek jemnější.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Šárka Rudlová
|29. 1. 2009 20:18
Připravila jsem přítelovi a bohužel nás to moc nenadchlo...Podávala jsem s americkými bramborami.
Ivana Samcová
|29. 4. 2006 14:13
Pochutnali jsme si. Přidala jsem k tomu i zakysanou smetanu. Jen jsem to musela trochu víc podlévat, aby byla šťáva. S vařenými brambory to byl výborný oběd. Díky za recept. Ivana
Marcela Vrabcová
|24. 2. 2006 19:05
Omacku jsem nemixovala, nechala jsem ty kousky cibule a jablek v celku a s opikackama opravdu mnamka.
Mila Veselá
|3. 3. 2005 14:02
Tak s knedlíkem jsem to nikdy nezkoušela, protože při pečení nevznikne klasická omáčka a není jí zas tak moc. My totiž ke knedlíkům musíme mít omáčky hodně, ale asi záleží na zvyku. A když, tak bych spíš volila knedlíky bramborové, ty tolik nesají a chutově by mě k tomu seděly lépe. Dík za inspiraci, příště podávám s bramborovým knedlíkem.