Kotlety naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Natrháme si kousky alobalu tak, abychom do nich pak kotletu mohli zabalit. Na každý kus alobalu dáme nejdříve plátek slaniny, kotletu, na ní zase plátek slaniny a pak navršíme na měsíčky nakrájená rajčata a cibuli, na proužky nakrájenou papriku, na plátky pokrájený česnek a zeleninu zlehka osolíme i opepříme. Na celou hromádku dáme plátek másla a pečlivě zabalíme do alobalu, aby máslo nemohlo při pečení vytéct. Naskládáme na plech a dáme péct.
2
Ze začátku pečeme při teplotě 150 °C a po 20 minutách zvýšíme teplotu na 200 °C a chvíli dopékáme. Když je maso hotové, rozbalíme všechny alobaly, okraje zpevníme (uděláme z něj takovou mističku) a na všechny 4 plátky rozdělíme kelímek zakysané smetany. Dáme ještě do trouby a až se začne smetana malinko roztékat, tak vyndáme.
3
Buď můžeme každou kotletu z alobalu vyndat a přelít vypečenou šťávou nebo můžeme podávat i s alobalem.
4
<BR>Jako příloha jsou vynikající americké brambory.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Katka Maršálková
|27. 10. 2006 09:40
jsem ráda, že všem chutnalo :o)
Anonym
|6. 9. 2006 19:47
super,doporucuji
Magdalena
|22. 9. 2005 10:50
Vyzkoušela jsem a bylo to výborné. Všem doporučuji!!
Zuzana Zahálková
|20. 8. 2005 11:32
Naprosto úžasné, zdálo se mi to na první pohled pracné, ale nebylo. Myslela jsem, že to budeme mít na dva dny, ale zdlábli jsme to ve dvou na posezení :o)Dělala jsem je také bez smetany, příště ji koupím a zkusím to s ní.
marcela slamdeckova
|12. 4. 2005 22:34
vynikajici,delame doma taky,ale bez smetany,takze urcite priste zkusime i s ni...