Maso nakrájíme na tenčí plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Nakrájíme brambory na plátky a do skleněné misky prokládáme maso, brambory, maso... mezi vrstvy dáme sýr a rajčata a solíme. Můžeme solit víc, brambory sůl vytáhnou. Když máme misku téměř plnou, zalijeme šlehačkou (nemusíme šetřit), opět sýr a rajčata. Dáme péct a ke konci zalejeme opepřeným a osoleným vajíčkem. Pečeme, dokud nemáme masíčko akorátní.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ivana anavia
|29. 4. 2008 19:19
dělám něco podobného, do pekáčku nakrájenou papriku, na ni osolené opepřené maso, na to plátky brambor osolím a okořením grilovacím kořením a zaliju necelou šlehačkou. Paprika dá masu šmrnc a navíc se maso nepřipaluje, mám plynovou troubu
ivana anavia
|29. 4. 2008 19:18
dělám něco podobného, do pekáčku nakrájenou papriku, na ni osolené opepřené maso, na to plátky brambor osolím a okořením grilovacím kořením a zaliju necelou šlehačkou. Paprika dá masu šmrnc a navíc se maso nepřipaluje, mám plynovou troubu
já já
|25. 4. 2008 22:00
Rajčata nedávám , dávám cibuli , neškodí ani trochu dobré anglické slaniny. Vajíčka nedávám , jen zaliju smetanou.
marie polatova
|25. 4. 2008 18:58
Dělám podobně,jen místo rajčat a sýru dávám cibuli na kolečka a houby(ty jsou nejlepší čerstvé). Stačí i sterilované žampiony.A místo soli používám podravku.