• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kotletky na rozmarýnu s hříbkovou omáčkou do 20 minut
Napište svůj komentář k receptu

Kotletky na rozmarýnu s hříbkovou omáčkou do 20 minut

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kotletky na rozmarýnu s hříbkovou  omáčkou do 20 minut
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks vepřové kotlety s kostí nebo bez kosti
    • 3
      ks čerstvé žampiony
    • 250
      ml smetana na vaření
    • rozmarýn
    • pepř mletý
    • máslo nebo rama
    • sušené houby
    • pažitka
    • 500
      g hranolky

Postup přípravy receptu

1
Vepřové kotlety s kostí (nebo i bez) lehce naklepeme, osolíme, opepříme nahrubo mletým pepřem čtyř barev a posypeme rozmarýnem - cca 2-3 jehličky na 1cm plochy masa. Koření rukou pořádně zatlačíme do povrchu masa a potřeme extra panenským olivovým olejem. Kvalitu oleje nepodceňujte, odvděčí se vám tím, že se na pánvi nepřepálí.
2
Do rozehřáté trouby vložíme hranolky dle návodu a rovnou jdeme opékat kotlety.
3
Kvalitní teflonovou pánev rozehřejeme a na suchou pánev dáme opékat kotlety. Nepřidávejte žádný olej, stačí, že jsou kotlety dostatečně potřeny kvalitním olivovým olejem. Kotlety zpočátku dobře přitlačte k povrchu pánve. Kotlety opékáme asi 6 minut z každé strany při střední teplotě tak, aby se maso opeklo hezky dozlatova ale nepřipálilo.
4
Zatím, co se opéká jedna strana masa, si na druhé pánvi zlehka na másle osmažíme nakrájené a očištěné žampiony. Můžeme přidat i usušené houby, které jsme před tím alespoň na 20 minut namočili do slané vody a přecedili. Přisypeme drcený kmín, nahrubo mletý pepř (lepší je směs více barev), trochu soli a osmažíme je. Po chvíli smažení, cca po dobu opékání jedné strany masa, nalijeme na houby cca 200 ml smetany a za stálého míchání necháme několik minut povařit. Smetana musí trochu zpěnit a ke konci přidáme vymačkané dva stroužky česneku a zasypeme nasekanou pažitkou.
5
Mezitím už smažíme kotletky z druhé strany a v troubě se nám dodělávají hranolky. Vše nám pěkně klapne na čas a za 20 minut servírujeme vynikající dobrotu, po které se budou všichni olizovat. Na talíř nandáme osolené hranolky, přiložíme kotletku a tu z části zalijeme hříbkovou omáčkou.
6
Aby to bylo úplně fresh, přidáme na talíř pár měsíčků rajčete nebo červené papriky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Hranolky Máslo Pažitka Pepř mletý Rozmarýn Smetana na vaření Sušené houby Vepřové kotlety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Tortelloni alla panna

Tortelloni alla panna

Pudingovo-ovocný koláč

Pudingovo-ovocný koláč

Jemná česneková pomazánka

Jemná česneková pomazánka

Čevapčiči po našem

Čevapčiči po našem

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

179
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
78
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
72
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
36
Klasické lečo
Klasické lečo
35
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Zuzana Belohorcová vysvětlila, proč se zbavila silikonů: Změnily se mi priority!

Zuzana Belohorcová vysvětlila, proč se zbavila silikonů: Změnily se mi priority!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

  • Recepty.cz
  • Kotletky na rozmarýnu s hříbkovou omáčkou do 20 minut
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact