Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nasolíme. V misce rozšleháme vejce se škrobem, česnekem (nešetřím!), kořením a ještě trochu dosolíme. Těstíčko nemusí být husté. Naklepané kotlety namáčíme v připraveném těstíčku a pokládáme do misky na sebe.
2
Zbytek vajec nalejeme na maso, zatížíme a necháme do druhého dne v lednici. Po proležení maso prudce osmažíme na oleji (nebo sádle - co kdo rád) a jako přílohu doporučuju bramborovou kaši nebo šťoucháné brambory. Takto naložené maso vydrží k přípravě i několik dnů.
Vynikající, dělala jsem akorát z kýty,taky přidala majolku,naložila na 3 dny,příloha- stihla jsem jen pečivo a super , nádherně měkkounké,lahoda!Po pravdě přijde mi to dost syté, nedovedu si představit , že bych k tomu ještě přidávala nivu s hermelínem ,už takhle mi to hodilo na kanape !1***
Markéta Kučerová
|6. 4. 2009 13:51
Výborné, manža jen mlaskal a malá si maso přidávala (a to maso nejí :-)) Takže díky za recept, hodnotím 1***
Hana Kvasnicova
|17. 3. 2009 19:42
Bylo to vynikající..........pochutnala si celá rodina.
milana
|17. 11. 2007 09:56
jako nno vyborna nno jako bezvadne nno jako udelejte si to damy jako :) :) :o)
Marsí
|19. 9. 2007 10:40
Tak kotletku podle tohoto receptu také dělám často a je takto výborná, u nás se tomu říká " Pašerácká kotleta"...:-)))
Lusinda
|20. 4. 2007 18:16
Jsem nemocná a mám tedy více času na vaření,naložila jsem kuřecí prsa jen na dvě hodiny a musím říci jediné-luxusní!Není to tak natáhlé tukem jako maso v bramboráku a chuť je dokonalá,na zjemnění jsení jsem do marinády přidala lžíci majolky.
Pavla Všetečková
|4. 11. 2005 08:30
Tak ve středu jsem naložila maso a včera udělala k večeři. Bylo to dobré ale ještě lepší to bylo s nivou a hermelínem. Mohu jen doporučit :-)
Veronika Hlávková
|2. 11. 2005 17:53
výborné
Lůča
|10. 8. 2005 03:23
Mňam, mňam, mňam..... :-)))
eva nováková
|8. 8. 2005 21:20
a když po osmažení posypete strouhanou nivou a nahoru plátek hermelínu a dáte zapéct do trouby až se sýr rozpustí - no to je teprve bašta.
Ivana
|27. 5. 2005 09:07
včera jsem to udělala k večeři z kuřecích řízků a je to mňamka
eva nováková
|23. 5. 2005 12:58
tento recept je naprosto výtečný,pochvalova si celá rodina.i to kuřecí musí být výborné.vřele všem doporučuji.
Di
|18. 5. 2005 13:16
Ráno jsem recept našla a okamžitě realizovala z toho, co bylo po ruce, v mím případě to byly kuřecí řízly. Stačily se proležet tak 2 hodinky, přesto bramborákové chutě natáhly. Skvělý nápad, doporučuji.