• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Kotleta na moravance
Napište svůj komentář k receptu

Kotleta na moravance

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kotleta na moravance
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      plátek vepřové kotlety
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička podravka
    • 1
      ks vejce
    • strouhanka
    • 100
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • 1
      sklenice zeleninová směs
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa naklepeme, osolíme, okořeníme podravkou, obalíme ve stouhance, v rozšlehaném vajíčku a na oleji z prudka osmažíme. Dáme do zapékací mísy, poklademe plátky cibule, plátky slaniny a zalejeme Moravankou i s nálevem. Přikryjeme a dáme na hodinu do trouby zapéct.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Králík na moravance s brambůrkami

Králík na moravance s brambůrkami

Uzená kotleta v listovém těstě

Uzená kotleta v listovém těstě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • monika simova | 29. 1. 2007 19:28

    nebylo to spatne ale ja bych maso neobalovala jak je napsano nechala bych ho prirodni lepe tak vychutnam jeho chut a ze je zelenina sterilovana mi vubec nevadilo ba naopak

  • Evulinda | 16. 1. 2007 23:23

    Já je dělám s kunovjankou. Podravku,cibuli a slaninu nedávám. Jen kotlety trošku osolím a opepřím,opeču stejně jako autorka,zaliji kunovjankou i s nálevem a nechám zapéct. Jistě ale vyzkouším i tento recept.

  • englicka marketa | 12. 1. 2007 17:11

    zdravím Hedviko,naprosto s vámi souhlasím...Myslím ,že první komentář jste špatně definovala a proto vás mnozí špatně pochopili včetně mě.

  • Hedvika | 8. 1. 2007 14:48

    Paní Markétko,já se snažím celou dobu posunout recepty právě do nových trendů,což znamená se vrátit do dob našich babiček,používat co nejčerstvější suroviny, a proto se tolik bráním a protestuji proti éčkovým nakládaným zeleninám,100%tukům,bílým moukám apod.Tady jsme si asi nerozuměly.Ale přesto myslím,že jsme na stejné lodi.A kyselé okurky?To je zase klasika,které se ani v rámci nových trendů tedy nevzdám.Peču pouze poctivé buchty,koláče a tažené štrúdly.Nic takového nekupuji,protože je to vše "umělé".Nemá to prostě šmrnc a není to zdravé.Asi došlo k malému nepochopení,tak snad jsem to vysvětlila. Zdravím.

  • englicka marketa | 3. 1. 2007 17:10

    kotlety dělám na spoustu způsobů ale toto jsem četla prvně,dnes jsem to tedy udělala k obědu.musím říct že jsme si pochutnali,i když jsme zastánci spíše čerstvé zeleniny toto nemělo chybu,ta kyselost z moravanky podle mě udělala své.dávám za 1 a doporučuju vyzkoušet tento obyčejný recept bez nápadu jak se tu píše..a k paní Hedvice:neodsuzuji vás každý má svůj názor,ale možná bych se vrátila do dob našich babiček aspoň to nebylo samé éčko,polotovary ale poctivé buchty a koláče..

  • Monika V. | 2. 1. 2007 10:11

    Tento recept jsem vařila už několikrát a mně osobně strašně chutná. A nejvíc druhý den.

  • Hedvika | 1. 1. 2007 18:27

    Právě ,že jsem těchto receptů ochutnala za ta léta již tolik,že mi to splývá v jeden jednotvárný celek bez jakékoliv invence a fantatzie.To je prosím jen můj postřeh a návrh!Nikomu v ničem nebráním,jen se snažím,aby se gastronomické zvyklosti posunuly o kousek dál,abychom taky byli trochu "IN" i v tom vaření, ne?Jinak chřest je naprosto úžasná záležitost a hóóódně zdravá!!A kyselý okurčičky mňam. A že je někdo,kdo recept nezná,hmm,myslím že o moc nepřišel.:-))) Omlouvám se předem.:-)))

  • Renda *** | 1. 1. 2007 17:25

    Hedviko,tak si tu kotletu zkuste udělat s čerstvou zeleninou,asi to bude mít naprosto odlišnou chuť od tohoto receptu-a o to tady asi jde,ne?Moravanka není žádná stařenka,je to obyčejně neobyčejná nakládaná zelenina!:-))

  • Hana Rožníčková | 1. 1. 2007 17:18

    Hedviko - asi dobré -to znamená, že jste to neochutnala!!! Právě ta naložená Moravanka tomu dodává ten šmrnc, s čerstvou zeleninou to nedocílíte. Proč bych měla např. jíst čerstvý chřest, když mi nechutná....

  • Maruš | 1. 1. 2007 17:02

    Hedviko,já si myslím,že tady je místo pro všechny recepty.Jak z čerstvé zeleniny,tak i sterilované a každý si má možnost vybrat.Nedá se říci,že jídlo nebude chutnat proto,že se tak už vařilo před 30 léty.A je třeba někdo,kdo tento recept vůbec nezná.A myslím,že nejde ani tak o zvyk,jako o chuť této nakládané zeleniny.

  • Sona Chlumova | 1. 1. 2007 16:54

    No tak vážená p.Hedviko vařte po novém.Tento recept znám a není založený na nedostatku zeleniny,ale na tom,že je ta zelenina kyselá.

  • Hedvika | 1. 1. 2007 16:18

    Já nevím. Asi dobré,ale není to tak trochu nostalgie 70.-80.tých let,kdy jsme v zimě o čerstvou zeleninu nezavadili a nahrazovali vším možným?Není to tak trochu zvyk? Pokusme se v novém roce také o něco nového.Myslím,že čerstvých surovin je celkem dost,no někdy se musí také shánět,ale jsme o 30 let dál a i to kuchtění se velmi posunulo a odchýlilo od moravanek,kunovjanek a podobných gastronomických stařenek.:-)))Zdraví Hedvika

  • Jana | 31. 12. 2006 13:22

    Zkouším dnes, doufám že to bude dobré!

  • Hana Rožníčková | 31. 12. 2006 10:10

    Tohle znám, vařím a je to moc dobrééé.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Podravka Rostlinný olej Slanina Strouhanka Sůl Vejce Vepřové kotlety Zeleninová směs
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

Houbové karbanátky III.

Houbové karbanátky III.

Hlávkový salát s vejci II.

Hlávkový salát s vejci II.

Housky

Housky

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Ryba z trouby: na zelenině a těstovinách

Ryba z trouby: na zelenině a…

Omáčka k těstovinám

Omáčka k těstovinám

Boloňské tousty

Boloňské tousty

Plněné taštičky z listového těsta

Plněné taštičky z listového těsta

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

34
Langoše - expres
Langoše - expres
33
Vepřové s cibulí na černém pivu
Vepřové s cibulí na…
29
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
25
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
23
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Sexsymbol David Hasselhoff stárne: Mitch na vozíku!

Sexsymbol David Hasselhoff stárne: Mitch na vozíku!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

  • Recepty.cz
  • Kotleta na moravance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact