Kotlety omyjeme a mírně naklepeme. Osolíme a poprášíme hladkou moukou. V pánvi rozpustíme a zahřejeme máslo a olej. Maso opékáme dozlatova asi 5 minut z každé strany. Pak maso vyjmeme ze šťávy a odložíme stranou do tepla.
2
Na půlkolečka nakrájíme 2 cibule a osmahneme je. Téměř na závěr posypeme sladkou paprikou, přidáme 2 lžičky rajčatového protlaku a 200 g kysané smetany. Cibulovou omáčku krátce za stálého míchání povaříme.
3
Potom do ní vložíme kotlety a ještě je necháme prohřát. Pokrm bude skvěle chutnat jak s vařenými či s restovanými bramborami, tak i třeba s rýží.
4
<BR>Recept byl uveden v pořadu Pod pokličkou na ČT.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana
|6. 8. 2006 12:27
Recept jsem vyzkoušela, ale bohužel musím říct, že nám to moc nechutnalo. Sníst se to dalo, ale už to dělat nebudu.
Benki_
|15. 1. 2006 12:14
Vázne skvelý recept...doporucuji více cibule...vyraznejsi chut...a k ryzi je to jedna básen..
Johanka K
|15. 9. 2005 13:26
...tiež ho robievam, akurát s malou obmenou...kotlety posolím a nedávam múku, ale naklepem na strúhanke a pridám trochu viac cibule...postup je rovnaký...je to super receptík...J.
Airan Novakova
|14. 9. 2005 18:27
Petre, co je na tom receptu spatneho???
K@jin
|14. 9. 2005 17:20
Je to úžasný recept, dělal jsem ho už mockrát všem přátelům a osvědčil se ;o) Jen dávám mnohem více cibule ;o)))
Petr
|13. 6. 2005 05:09
Tento recept je hodne spatny.
Monika
|26. 5. 2005 08:43
Tyhlety kotletky taky vyzkoušejte, jsou skvělé.Omáčka je taková nasládlá, no prostě mňamka.