ml
panenský olivový olej
(Spodní vrstva kostek musí být polomáčená)
Směs
5
g
pepř drcený
(Dle chuti)
10
g
sladká paprika
(Dle chuti, lze použít i ostrá)
5
g
tymián
(Dle chuti)
5
g
kmín
(Dle chuti, lze nahradit jakýkoli kmínem)
15
g
sůl
(Dle chuti)
5
g
rozmarýn
(Dle chuti)
15
g
medvědí česnek
(Dle chuti, lze nahradit klasickým česnekem sekaným)
Postup přípravy receptu
1
Brambory už máme uvařené a vychlazené, pokud ne, počkáme až se uvaří a následovně vychladí.
2
Zatím si můžeme připravit směs dle uvedených ingrediencí, je důležité, aby do směsi byli přidány všechny ingredience, avšak množství jednotlivých ingrediencí nechávám už na Vás.
3
Brambory si nakrájíme na hranolky a ty pak následovně na kostičky. Na předem rozpálenou pánev s panenským olivovým olejem vkládáme kostky a tlumíme na střední oheň. Vsypáváme směs a mícháme. Za neustálého míchání pozorujeme po době, že se na brambory nachytává směs, to je dobré znamení a my můžeme po posledním promíchání položiti slaninu na pánvičku tak, aby pokrývala kostky. Nyní však již nemícháme dál, nýbrž překrýváme víkem, abychom neumožňovali vypařování, a tak slaninu dusíme společně s kostkami. Pokud se nám zdá, že oheň má moc vysokou teplotu, snižujeme o jeden stupeň.
4
Za deset minut odkryjeme a naposledy promícháme. Nyní je čas servírovat! ...A to nejlépe do hluboké misky, stačí pak jen přidat ke kraji tatarskou omáčku, nebo kečup, avšak ani jedno není potřeba! Ke konci konců posypte výsledek čerstvou petržilkou a pažitkou.