• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kostky na tabu
Napište svůj komentář k receptu

Kostky na tabu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kostky na tabu
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Základní
    • 750
      g vařené brambory (Množství dle uvážení na osobu)
    • 10
      plátek slanina (Na pokrytí kostek na pánvičce)
    • 500
      ml panenský olivový olej (Spodní vrstva kostek musí být polomáčená)
  • Směs
    • 5
      g pepř drcený (Dle chuti)
    • 10
      g sladká paprika (Dle chuti, lze použít i ostrá)
    • 5
      g tymián (Dle chuti)
    • 5
      g kmín (Dle chuti, lze nahradit jakýkoli kmínem)
    • 15
      g sůl (Dle chuti)
    • 5
      g rozmarýn (Dle chuti)
    • 15
      g medvědí česnek (Dle chuti, lze nahradit klasickým česnekem sekaným)

Postup přípravy receptu

1
Brambory už máme uvařené a vychlazené, pokud ne, počkáme až se uvaří a následovně vychladí.
2
Zatím si můžeme připravit směs dle uvedených ingrediencí, je důležité, aby do směsi byli přidány všechny ingredience, avšak množství jednotlivých ingrediencí nechávám už na Vás.
3
Brambory si nakrájíme na hranolky a ty pak následovně na kostičky. Na předem rozpálenou pánev s panenským olivovým olejem vkládáme kostky a tlumíme na střední oheň. Vsypáváme směs a mícháme. Za neustálého míchání pozorujeme po době, že se na brambory nachytává směs, to je dobré znamení a my můžeme po posledním promíchání položiti slaninu na pánvičku tak, aby pokrývala kostky. Nyní však již nemícháme dál, nýbrž překrýváme víkem, abychom neumožňovali vypařování, a tak slaninu dusíme společně s kostkami. Pokud se nám zdá, že oheň má moc vysokou teplotu, snižujeme o jeden stupeň.
4
Za deset minut odkryjeme a naposledy promícháme. Nyní je čas servírovat! ...A to nejlépe do hluboké misky, stačí pak jen přidat ke kraji tatarskou omáčku, nebo kečup, avšak ani jedno není potřeba! Ke konci konců posypte výsledek čerstvou petržilkou a pažitkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paprikové kostky se žampiony

Paprikové kostky se žampiony

Čínské vepřové kostky

Čínské vepřové kostky

Bůčkové kostky v pivním těstíčku

Bůčkové kostky v pivním těstíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pokrmy Chuťovky Ostatní Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Smažení Dušení Vaření Fritování Děti Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kmín Medvědí česnek Panenský olivový olej Pepř drcený Rozmarýn Sladká paprika Slanina Sůl Tymián Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Krémová slepičí polévka

Krémová slepičí polévka

Rychlý dort z listového těsta

Rychlý dort z listového těsta

Klasická žemlovka

Klasická žemlovka

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Smažený sýr v těstíčku

Smažený sýr v těstíčku

Pizza z polenty - zdravě

Pizza z polenty - zdravě

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Vietnamská polévka Pho Bo

Vietnamská polévka Pho Bo

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

47
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
47
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
42
Dýňová tortila
Dýňová tortila
41
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
36
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Kostky na tabu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact