• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kostky na tabu
Napište svůj komentář k receptu

Kostky na tabu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kostky na tabu
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Základní
    • 750
      g vařené brambory (Množství dle uvážení na osobu)
    • 10
      plátek slanina (Na pokrytí kostek na pánvičce)
    • 500
      ml panenský olivový olej (Spodní vrstva kostek musí být polomáčená)
  • Směs
    • 5
      g pepř drcený (Dle chuti)
    • 10
      g sladká paprika (Dle chuti, lze použít i ostrá)
    • 5
      g tymián (Dle chuti)
    • 5
      g kmín (Dle chuti, lze nahradit jakýkoli kmínem)
    • 15
      g sůl (Dle chuti)
    • 5
      g rozmarýn (Dle chuti)
    • 15
      g medvědí česnek (Dle chuti, lze nahradit klasickým česnekem sekaným)

Postup přípravy receptu

1
Brambory už máme uvařené a vychlazené, pokud ne, počkáme až se uvaří a následovně vychladí.
2
Zatím si můžeme připravit směs dle uvedených ingrediencí, je důležité, aby do směsi byli přidány všechny ingredience, avšak množství jednotlivých ingrediencí nechávám už na Vás.
3
Brambory si nakrájíme na hranolky a ty pak následovně na kostičky. Na předem rozpálenou pánev s panenským olivovým olejem vkládáme kostky a tlumíme na střední oheň. Vsypáváme směs a mícháme. Za neustálého míchání pozorujeme po době, že se na brambory nachytává směs, to je dobré znamení a my můžeme po posledním promíchání položiti slaninu na pánvičku tak, aby pokrývala kostky. Nyní však již nemícháme dál, nýbrž překrýváme víkem, abychom neumožňovali vypařování, a tak slaninu dusíme společně s kostkami. Pokud se nám zdá, že oheň má moc vysokou teplotu, snižujeme o jeden stupeň.
4
Za deset minut odkryjeme a naposledy promícháme. Nyní je čas servírovat! ...A to nejlépe do hluboké misky, stačí pak jen přidat ke kraji tatarskou omáčku, nebo kečup, avšak ani jedno není potřeba! Ke konci konců posypte výsledek čerstvou petržilkou a pažitkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paprikové kostky se žampiony

Paprikové kostky se žampiony

Čínské vepřové kostky

Čínské vepřové kostky

Bůčkové kostky v pivním těstíčku

Bůčkové kostky v pivním těstíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pokrmy Chuťovky Ostatní Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Smažení Dušení Vaření Fritování Děti Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kmín Medvědí česnek Panenský olivový olej Pepř drcený Rozmarýn Sladká paprika Slanina Sůl Tymián Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

Rizoto z mletého masa

Rizoto z mletého masa

Rakouský bramborový salát

Rakouský bramborový salát

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Sýrové kuličky-smažené

Sýrové kuličky-smažené

Pečená zelenina na lžíci oleje

Pečená zelenina na lžíci oleje

Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem

Jednoduché rajčatové těstoviny s…

Kroupový oběd (večeře)

Kroupový oběd (večeře)

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

64
Kapustová polévka s bramborem
Kapustová polévka s…
59
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
44
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Langoše - expres
Langoše - expres
30
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Blesk.cz Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

  • Recepty.cz
  • Kostky na tabu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact