• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kostky na tabu
Napište svůj komentář k receptu

Kostky na tabu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kostky na tabu
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Základní
    • 750
      g vařené brambory (Množství dle uvážení na osobu)
    • 10
      plátek slanina (Na pokrytí kostek na pánvičce)
    • 500
      ml panenský olivový olej (Spodní vrstva kostek musí být polomáčená)
  • Směs
    • 5
      g pepř drcený (Dle chuti)
    • 10
      g sladká paprika (Dle chuti, lze použít i ostrá)
    • 5
      g tymián (Dle chuti)
    • 5
      g kmín (Dle chuti, lze nahradit jakýkoli kmínem)
    • 15
      g sůl (Dle chuti)
    • 5
      g rozmarýn (Dle chuti)
    • 15
      g medvědí česnek (Dle chuti, lze nahradit klasickým česnekem sekaným)

Postup přípravy receptu

1
Brambory už máme uvařené a vychlazené, pokud ne, počkáme až se uvaří a následovně vychladí.
2
Zatím si můžeme připravit směs dle uvedených ingrediencí, je důležité, aby do směsi byli přidány všechny ingredience, avšak množství jednotlivých ingrediencí nechávám už na Vás.
3
Brambory si nakrájíme na hranolky a ty pak následovně na kostičky. Na předem rozpálenou pánev s panenským olivovým olejem vkládáme kostky a tlumíme na střední oheň. Vsypáváme směs a mícháme. Za neustálého míchání pozorujeme po době, že se na brambory nachytává směs, to je dobré znamení a my můžeme po posledním promíchání položiti slaninu na pánvičku tak, aby pokrývala kostky. Nyní však již nemícháme dál, nýbrž překrýváme víkem, abychom neumožňovali vypařování, a tak slaninu dusíme společně s kostkami. Pokud se nám zdá, že oheň má moc vysokou teplotu, snižujeme o jeden stupeň.
4
Za deset minut odkryjeme a naposledy promícháme. Nyní je čas servírovat! ...A to nejlépe do hluboké misky, stačí pak jen přidat ke kraji tatarskou omáčku, nebo kečup, avšak ani jedno není potřeba! Ke konci konců posypte výsledek čerstvou petržilkou a pažitkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paprikové kostky se žampiony

Paprikové kostky se žampiony

Masové kostky se žampiony

Masové kostky se žampiony

Čínské vepřové kostky

Čínské vepřové kostky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pokrmy Chuťovky Ostatní Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Smažení Dušení Vaření Fritování Děti Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kmín Medvědí česnek Panenský olivový olej Pepř drcený Rozmarýn Sladká paprika Slanina Sůl Tymián Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Františky

Františky

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Frankfurtská polévka II.

Frankfurtská polévka II.

Šafránové rizoto s cuketami

Šafránové rizoto s cuketami

Blesková rýže kari podle Lidušky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Cibulové vepřové - minutka

Cibulové vepřové - minutka

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

112
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
28
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
26
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
26
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
20
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 13.–14. 9. 2025: Kdo prožije hektické dny a komu se splní malé přání?

Horoskop na víkend 13.–14. 9. 2025: Kdo prožije hektické dny a komu se splní malé přání?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Kostky na tabu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact