• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Košovská specialita
Napište svůj komentář k receptu

Košovská specialita

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Košovská specialita
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g karé libového vykostěného
    • nakládané okurky
    • nakládané feferonky
    • pepř mletý
    • sůl
    • hořčice plnotučná
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjeme. Asi 2 cm plátky karé zlehka naklepeme a nakrájíme z nich 1/2 cm silné a 4 cm dlouhé nudličky. Vložíme je do nádoby, osolíme, opepříme a zalejeme přiměřeným množstvím oleje.
2
Na drobné kostky nakrájíme okurky a feferonky a smícháme s masem. Nádobu přikryjeme a v chladničce necháme odležet 24 hodin.
3
Na rozpálené pánvi maso zprudka opečeme. Když maso začne pouštět šťávu, přidáme podle potřeby ještě trochu oleje a asi deci vody, stáhneme plyn, pánev přikryjeme a necháme dusit, dokud maso nezměkne. Nakonec přidáme hořčici a ještě 2-3 minuty provaříme.
4
Podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Trosečníkova specialita

Trosečníkova specialita

Labužníkova specialita

Labužníkova specialita

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie | 29. 5. 2015 15:05

    co je to kare

  • Peter | 1. 7. 2012 21:38

    pekny den. -- presne tak bola to minutka a ziadne dusenie - sliziky boli tenucke - ziadne dva cm hrube - tenucké - na koniec sa az pridava horcica - velmi jednoduche a rýchle jedlo - dva krat som ho tam jedol - a obcas si ho spravim- bajecna chutovka ----mnaaam----

  • Prievidza | 15. 1. 2012 16:37

    My sme takpovediac susedia s dedinou Koš, odkial pochádza Košovská špecialita. Kedysi tam bola Košovská pivnica - Reštaurácia-vináreň. Dnes už nestojí (pod dedinou je uhlie...) Mnohí si ešte pamätáme toto jedlo, ktoré sa nie velmi zhoduje s horeuvedeným receptom. Mäso sa používala bravčová sviečková (bola to minútka, takže žiadne dusenie) a okrem iného jedlo bolo velmi pikantné. Určite nás je viac, čo máme zachovaný pôvodný recept, ktorý nám dal kuchár predtým, než museli Košovskú pivnicu, z dôvodov pre socialistické hospodárstvo "nevyhnutných", zavrieť.

  • Šárka Tkáčová | 4. 6. 2007 12:40

    Najsem autorka , ale karé je vepřová kotletka.

  • Dana Toušková | 4. 6. 2007 12:32

    Prosím sdělte co je to karé, tento název slyším poprvé

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hořčice plnotučná Karé Nakládané feferonky Nakládané okurky Olej Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Cibulový chléb

Cibulový chléb

Máslové řízky

Máslové řízky

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Smetanovo-křenová nebo česneková pochoutka - pomazánka

Smetanovo-křenová nebo česneková…

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

Hovězí šuej ču

Hovězí šuej ču

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

88
Polévka z lišek
Polévka z lišek
86
Polévka s kapustou, celerem a fenyklem
Polévka s kapustou,…
30
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
24
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
22
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne s tuňákem a…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Košíčky se žloutkovou pěnou
Košíčky se žloutkovou pěnou
Košíčky z ledových kaštanů
Košíčky z ledových kaštanů
Košíčky z listového těsta
Košíčky z listového těsta
Kotleta (karé) se schwarzwaldskou šunkou a sýrem
Kotleta (karé) se schwarzwaldskou…
Kotleta s bramborovými plackami a špenátem
Kotleta s bramborovými plackami a…
Kotleta ve falešném bramboráku
Kotleta ve falešném bramboráku
  • Recepty.cz
  • Košovská specialita
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact