• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Košovská specialita
Napište svůj komentář k receptu

Košovská specialita

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Košovská specialita
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g karé libového vykostěného
    • nakládané okurky
    • nakládané feferonky
    • pepř mletý
    • sůl
    • hořčice plnotučná
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjeme. Asi 2 cm plátky karé zlehka naklepeme a nakrájíme z nich 1/2 cm silné a 4 cm dlouhé nudličky. Vložíme je do nádoby, osolíme, opepříme a zalejeme přiměřeným množstvím oleje.
2
Na drobné kostky nakrájíme okurky a feferonky a smícháme s masem. Nádobu přikryjeme a v chladničce necháme odležet 24 hodin.
3
Na rozpálené pánvi maso zprudka opečeme. Když maso začne pouštět šťávu, přidáme podle potřeby ještě trochu oleje a asi deci vody, stáhneme plyn, pánev přikryjeme a necháme dusit, dokud maso nezměkne. Nakonec přidáme hořčici a ještě 2-3 minuty provaříme.
4
Podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Trosečníkova specialita

Trosečníkova specialita

Labužníkova specialita

Labužníkova specialita

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie | 29. 5. 2015 15:05

    co je to kare

  • Peter | 1. 7. 2012 21:38

    pekny den. -- presne tak bola to minutka a ziadne dusenie - sliziky boli tenucke - ziadne dva cm hrube - tenucké - na koniec sa az pridava horcica - velmi jednoduche a rýchle jedlo - dva krat som ho tam jedol - a obcas si ho spravim- bajecna chutovka ----mnaaam----

  • Prievidza | 15. 1. 2012 16:37

    My sme takpovediac susedia s dedinou Koš, odkial pochádza Košovská špecialita. Kedysi tam bola Košovská pivnica - Reštaurácia-vináreň. Dnes už nestojí (pod dedinou je uhlie...) Mnohí si ešte pamätáme toto jedlo, ktoré sa nie velmi zhoduje s horeuvedeným receptom. Mäso sa používala bravčová sviečková (bola to minútka, takže žiadne dusenie) a okrem iného jedlo bolo velmi pikantné. Určite nás je viac, čo máme zachovaný pôvodný recept, ktorý nám dal kuchár predtým, než museli Košovskú pivnicu, z dôvodov pre socialistické hospodárstvo "nevyhnutných", zavrieť.

  • Šárka Tkáčová | 4. 6. 2007 12:40

    Najsem autorka , ale karé je vepřová kotletka.

  • Dana Toušková | 4. 6. 2007 12:32

    Prosím sdělte co je to karé, tento název slyším poprvé

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hořčice plnotučná Karé Nakládané feferonky Nakládané okurky Olej Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské brambory

Selské brambory

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční mrkvový beránek

Vepřový chilli guláš

Vepřový chilli guláš

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Mrkvový dort s mandlemi

Mrkvový dort s mandlemi

Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Pomerančová zmrzlina

Pomerančová zmrzlina

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

53
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
43
Pórkový mls
Pórkový mls
33
Smothie-Kiwi a banán
Smothie-Kiwi a banán
28
Máslové řízky
Máslové řízky
27
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Madonna slaví měsíc hrdosti: Bez podprsenky, zato s milionem filtrů

Madonna slaví měsíc hrdosti: Bez podprsenky, zato s milionem filtrů

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Košíčky se žloutkovou pěnou
Košíčky se žloutkovou pěnou
Košíčky z ledových kaštanů
Košíčky z ledových kaštanů
Košíčky z listového těsta
Košíčky z listového těsta
Kotleta (karé) se schwarzwaldskou šunkou a sýrem
Kotleta (karé) se schwarzwaldskou…
Kotleta s bramborovými plackami a špenátem
Kotleta s bramborovými plackami a…
Kotleta ve falešném bramboráku
Kotleta ve falešném bramboráku
  • Recepty.cz
  • Košovská specialita
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact