• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Košovská specialita
Napište svůj komentář k receptu

Košovská specialita

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Košovská specialita
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g karé libového vykostěného
    • nakládané okurky
    • nakládané feferonky
    • pepř mletý
    • sůl
    • hořčice plnotučná
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjeme. Asi 2 cm plátky karé zlehka naklepeme a nakrájíme z nich 1/2 cm silné a 4 cm dlouhé nudličky. Vložíme je do nádoby, osolíme, opepříme a zalejeme přiměřeným množstvím oleje.
2
Na drobné kostky nakrájíme okurky a feferonky a smícháme s masem. Nádobu přikryjeme a v chladničce necháme odležet 24 hodin.
3
Na rozpálené pánvi maso zprudka opečeme. Když maso začne pouštět šťávu, přidáme podle potřeby ještě trochu oleje a asi deci vody, stáhneme plyn, pánev přikryjeme a necháme dusit, dokud maso nezměkne. Nakonec přidáme hořčici a ještě 2-3 minuty provaříme.
4
Podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Trosečníkova specialita

Trosečníkova specialita

Labužníkova specialita

Labužníkova specialita

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie | 29. 5. 2015 15:05

    co je to kare

  • Peter | 1. 7. 2012 21:38

    pekny den. -- presne tak bola to minutka a ziadne dusenie - sliziky boli tenucke - ziadne dva cm hrube - tenucké - na koniec sa az pridava horcica - velmi jednoduche a rýchle jedlo - dva krat som ho tam jedol - a obcas si ho spravim- bajecna chutovka ----mnaaam----

  • Prievidza | 15. 1. 2012 16:37

    My sme takpovediac susedia s dedinou Koš, odkial pochádza Košovská špecialita. Kedysi tam bola Košovská pivnica - Reštaurácia-vináreň. Dnes už nestojí (pod dedinou je uhlie...) Mnohí si ešte pamätáme toto jedlo, ktoré sa nie velmi zhoduje s horeuvedeným receptom. Mäso sa používala bravčová sviečková (bola to minútka, takže žiadne dusenie) a okrem iného jedlo bolo velmi pikantné. Určite nás je viac, čo máme zachovaný pôvodný recept, ktorý nám dal kuchár predtým, než museli Košovskú pivnicu, z dôvodov pre socialistické hospodárstvo "nevyhnutných", zavrieť.

  • Šárka Tkáčová | 4. 6. 2007 12:40

    Najsem autorka , ale karé je vepřová kotletka.

  • Dana Toušková | 4. 6. 2007 12:32

    Prosím sdělte co je to karé, tento název slyším poprvé

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hořčice plnotučná Karé Nakládané feferonky Nakládané okurky Olej Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Kotlety na paprice

Kotlety na paprice

Díratá buchta z čokoládových figurek

Díratá buchta z čokoládových figurek

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Kokosový dort

Kokosový dort

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

Smetanová pórková polévka s bramborem

Smetanová pórková polévka s bramborem

Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"

Bramborové šišky se zelím a kuřetem -…

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

72
Dýňová tortila
Dýňová tortila
65
Máslové řízky
Máslové řízky
53
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
24
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
21
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Šťavnaté masové koule s…

Zajímavé články

Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Košíčky se žloutkovou pěnou
Košíčky se žloutkovou pěnou
Košíčky z ledových kaštanů
Košíčky z ledových kaštanů
Košíčky z listového těsta
Košíčky z listového těsta
Kotleta (karé) se schwarzwaldskou šunkou a sýrem
Kotleta (karé) se schwarzwaldskou…
Kotleta s bramborovými plackami a špenátem
Kotleta s bramborovými plackami a…
Kotleta ve falešném bramboráku
Kotleta ve falešném bramboráku
  • Recepty.cz
  • Košovská specialita
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact