Listové těsto vyválíme, vykrájíme z něj kolečka, která vmáčkneme do košíčků na pečení (kovových) nebo s nimi vyložíme plech na pečení muffin. Aby se nám těsto nesesunulo a nenafukovalo při pečení, dáme do košíčků (muffin) suché fazolky nebo hrách, nebo si můžeme do mufinnového plechu s těstem vložit kovové košíčky, které po upečení ihned vyndáme.
2
Upečené košíčky necháme zchladnout a připravíme si náplně dle chuti. Použít můžeme jen vyšlehanou smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem nebo pudink (vařený nebo bez vaření Dr. Oetker). Nebo vyšleháme máslo s cukrem do pěny a k němu vmícháme měkký tvaroh ve stejném množství. Fantazii se meze nekladou.
3
Do košíčků nandáme náplň, do které naskládáme drobné nebo drobně pokrájené ovoce a dáme vychladit.
4
Pokud chceme, aby nám ovoce vydrželo čerstvé, neosychalo a netmavlo, přelijeme ho želatinou. Připravíme želatinu čirou nebo barevnou Dr.Oetker. Použít můžeme i uvařený pudink z pudinkového prášku a vody.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pavlína
|9. 8. 2015 17:17
Výborné. S pudinkem se nic nezkazí, není to takové tučné jako krémy a chutná malým i velkým.
Jitka
|16. 9. 2011 12:20
Mističky mám hotový, výborný nápad s tím plechem na mufiny ;-) . Hrášek schovám napříště, asi už by se stejně nedal použít, když je pečený. Plnit budu jen pudinkem, ten máme rádi a broskve dám z kompotu.