Do vroucího mléka vsypeme ořechy a cukr a povaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout, potom z hmoty vytvarujeme malé kuličky. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, tuk, kakao a cukr. Do papírových košíčků nalejeme trochu čokolády, vložíme ořechovou kuličku a opět zalejeme čokoládou. Ozdobíme půlkou ořechu.
2
Poznámka: recept je také nový, z časopisu, ješte nevyzkoušený, ale vypadá dobře, něco podobného jako šuhajdy.
Moc dobré, když se dá do ořechové náplně trocha rumu, ještě lepší! :-))
xyz
|17. 12. 2011 16:03
:-D Nemyslí se, že nový jako taký, autor myslí asi nový pro něj, i když podle fota nový už dávno není.
A to, co popisuješ, je něco jiného - to jsou šuhajdy, ale tam se ledové kaštany nedávaly, ale čokoláda.
Ten recept vůbec není nový. Moje teta jej dělala už před více jak 20 lety. A vylepšovala ho jěště tím,ž 8-) e do ořechové náplně přidala trošku rumu nebo citronovou šťávu. Takto ochucené košíčky nemají chybu.
Šárko jsi hodná, na košíčky jsem samozřejmě zapoměla, ale vyřešila jsem to tak, že jsem upekla klasické linecké košíčky a dále jsem postupavala jak je v receptu - jsou božské.
Dana Svobodová
|28. 11. 2006 23:34
Já s tímto receptem mám zkušenost, není to přeslazené jsou akorát, ořechy jsou nahořklé a tím cukr vyrovnají. Kaštany (čokoláda) také jako takové koupené nejsou přeslazené. Přesto cukr můžete vždy ubrat.
Blažena Halušková
|28. 11. 2006 09:14
Vypadá to jednoduše, ale není to moc sladké? Zkusím to...
Šárka Tkáčová
|13. 11. 2006 10:53
Hani,podobné jsem dělávala,bohužel,jedla jsem je jen já,tak proto "dělávala".Papírové košíčky jsou u nás na Moravě všude v papírnictví.Pokud neseženete,dejte vědět.
Magda
|13. 11. 2006 10:34
Tyto košíčky dělávám, jen netvořím z ořechové směsi kuličky, ale trochu do košíčku ořechové hmoty "kydnu". Jsou moc dobré.
Hana Rožníčková
|13. 11. 2006 10:02
Jéje, to vypadá lákavě, jediné co mi chybí, jsou ty papírové košíčky, ale pojedu do Makra, tak snad na ně narazím.