Z přísad vypracujeme těsto a necháme v chladničce asi 30 min. odležet. Potom odebíráme kousky těsta a tlačíme je do formiček - košíčků. Vložíme na plech a upečeme při střední teplotě. Teplé košíčky opatrně vyklopíme a necháme vychladnout. Vejce rozrkrojíme, vyjmeme žloutky a rozmačkáme je vidličkou. Vymícháme do pěny s tatarkou, máslem a žervé, ochutíme solí a hořčicí. Ozdobně pěnu nastříkáme do košíčků, posypeme nadrobno nasekanými ředkvičkami a nasekanými bílky a posypeme na kolečka nakrájenou natí cibule.
Z tohoto těsta dělám štrůdl na sladko i slano, košíčky mě zatím nenapadlo udělat. Určitě to vyzkouším, s těstem se báječně pracuje. Košíčky jistě půjdou skladovat v mrazáku a plnit je postupně jakoukoli pomazánkou nebo směsí - třeba ze zbytků masa.