Tak mohu tento recept jedině doporučit.Je to opravdu mňamka.A vše šlo bez problému.Salko jsem vařila dvě hodiny.A karamel byl hodně hustý,ale i tak tekutý.V lednici to vypadalo hodně hustě, tak jsem nastříkala na košíčky zdobičkou,ale je to takové rozteklé,nesmí se tam toho krému dát víc,jinak by vytekl.Ale i tak je to moc dobré, takže dávám 1!
Chtěla bych košíčky na slano, je možné jen vynechat cukr? Poraďte, prosím.
Šárko,já těsto do formiček jen lehce poválím v hladké mouce aby se nelepilo při plnění formičky a když je vyndám z trouby ,nechám chvíli stydnout,aby se daly vzít do ruky a jdou krásně vyklepnout.Spíš vypadávají samy.Tedy za tepla.Co se týče krému ,dělala jsem ho dneska a plnila s ním ořechy a dortíky a je úžasný.
Pavlíno, také je nemám tak úhledné, ale mě to vůbec nevadí, hlavně že jsou výborné. Holky, nezapomeňte známkovat!!!!
mám podobný problém krém jsem dávala lžičkou není to tak krásné,ale chuť výborná.
Moniko, ale krém vám nemůže vytékat. Já ho měla hustý, jelikož nemám zdobičku, dávala jsem to do košíčků lžičkou, nic mi neteklo. Asi máte nějaké maličké košíčky, nebo jste do formičky dala moc těsta, chce to jen slabou vrstvu.Uvařila jste Salko dle návodu??Já ho měla hustý, že jsem ho opět vybírala lžící. Rodinka prohlásila, že jsou božské.
Košíčky jsem upekla, ale není v nich dost místa krém, který vzhledem k jeho konzistenci vytéká. Jak nejlépe zahustit krém? Přidáním másla anebo spíše uvařit puding a vychlazeným zahustit krém? Možná to krém i odlehčí... Prosím o radu někoho zkušenějšího. Děkuji!
Tak košíčky jsou upečené, nadité karamelem, posypané čokoládou a dán ořech a je to naprosto božské. Dělala jsem je poprvé a myslím, že rodinky bude nadšená.
Kdy je nutné košíček z formičky vyklepnout? Za tepla, když jsou vlažné nebo až po vychladnutí? Já našla stejný recept v časopise, kde psali o tom,že se mají formičky jen vysypat hladkou moukou, ale mám obavy, zda bych je pak dostala ven. To už víc věřím tomu, že se maj formičky vytřít.
Tento recept také děláme. Patří k našim nejoblíbenějším!