Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak mi to bylo řečeno :D ), přidáme mouku smíchanou s praškem do pečiva a vytvoříme těsto, které necháme chvíli odpočinout v chladu. Stačí 10 min, pak plníme košíčky tak, aby v nich nebyla velká vrstva těsta, protože těsto se v troubě nadzdvihne. Dáme péct na 180 stupňů, tak dlouho dokud košíčky nebudou nahnědlé, stačí tak 10 - 15 min, podle trouby. Když jsou upečené, tak těsto z košíčků opatrně vyklepneme, aby se nerozlámalo.
2
Mezi tím než nám košíčky vychladnou si připravíme krém. Rozšleháme cukr s vajíčky, přidáme kakao, mléko a mouku, suroviny pořádně smícháme do sebe, nejlépe připravujte v malém hrnci, protože poté hmotu dáme na plamen, mícháme dokud se cukr nerozpustí, pak sejmeme z plamene a rozpustíme v ní máslo. Touto náplní poté plníme košíčky. Povrch můžeme ozdobit ovocem, fondánem nebo čím kdo chce. Náplň zůstává v tekutém táhnoucím se stavu, pouze na povrchu lehce zaschne.
3
Přeji dobrou chuť, můj přítel se po nich může utlouci.
Prosím prosím, vyzkoušela jste je? Zajímalo by mě přesně to, na co jste se ptala...
mmajjkka
|11. 1. 2012 15:55
Potřebovala bych vědět, jak dlouho ta náplň zasychá a také, jak dlouho lze košíčky skladovat. Má to výdrž jako vánoční cukroví? Nebo jsou nejlepší čerstvé? Či chtějí 2 týdny rozležet? Slíbila jsem je kamarádce na svatbu, tak kdy mám začít. Děkuji
ahoj,zatim fotku nemam k dispozici ale jen co znovu kosicky budu delat,tak urcite pridam!!! kosicky vymazavat nemusis,a bez obav je vyklepnes,snad ti budou chutnat tak jako nam
ahoj,zatim fotku nemam k dispozici ale jen co znovu kosicky budu delat,tak urcite pridam!!! kosicky vymazavat nemusis,a bez obav je vyklepnes,snad ti budou chutnat tak jako nam