marcipánová hmota
červená a žluta, popřípadě i zelená
Postup přípravy receptu
1
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku, citronovou kůru a na vločky nakrájené změklé máslo. Zpracujeme tuhé těsto, které dáme vychladit do lednice. Formičky na malé košíčky si vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Do košíčků vtlačujeme těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě do světle zlaté barvy. Upečené košíčky zhora natřeme krémem, poté je postříkáme tmavou čokoládou a nazdobíme cukrářským sáčkem s malou hvězdičkou. Nahoru položíme vytvarované kytičky z marcipánu. Košíčky s krémem se nádherně rozleží.
2
Příprava krému: z 1/4 l mléka, 1/4 vanilkového pudinku a vanilkového cukru uvaříme pudink. Mícháme ho a jakmile trochu zchladne, zapracujeme máslo, trochu rumu a podle chuti cukr. Krém doporučuji připravovat z celého pudinku a asi tří másel a použít ho hned na plnění dalšího cukroví (trubičky, kornoutky, ořechy...).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zuzana Šindlerová
|17. 5. 2010 11:56
Výborný recept, perfektní těsto. Akorát krém jsem udělala z celého másla a dvou vanilkových pudinků do 1/2 l mléka. Vystačilo mi to akorát na 80 košíčků, na 2 nezbylo. S půlkou másla bych tam měla jen na dně. Dávám zaslouženou 1.
Zora Manasová
|23. 11. 2008 15:59
Prosím Vás, polka akého masla? 100, 125 alebo 250 gramového? Nemôžem si pomôcť, ale mali by sa uvádzať gramáže a nie balenia. Ďakujem.
Helča z hor
|18. 12. 2007 16:22
Mňamka!!! Za jedna s hvězdičkou!
helena pelichova
|18. 1. 2007 20:23
formičky nejsou třeba mastit,něco se jich napeču a ve vel.možství.Puding je špatně ,musí se uvařit l na 1/4 l mlka l celý puding,jinak je nádivka řídká.
Iveta Šimková
|3. 1. 2007 19:11
Ale určitě vyzkoušejte...stojí za to
Ivana Přikrylová
|2. 1. 2007 17:06
Škoda, že jste to nenapsala před Vánocemi. Nedá se nic dělat vyzkouším až ty příští :-)