Sladký, nakyslý i pikantní. Takový je ze zbytků vařeného či pečeného kuřecího masa připravený salát s křupavým řapíkatým celerem, rozinkami naloženými v červeném víně a jogurtem zlehčenou majonézou, ochucenou voňavým kari kořením a jemně pálivým mangovým čatní. Podává se s pita chlebem, klidně ale můžete sáhnout po jiném pečivu.
Rozinky namočte do vína či moštu. Kuřecí maso pokrájejte na drobné kousky a dejte do mísy, řapíky celeru očistěte, pokrájejte na plátky a přidejte k masu.
V misce smíchejte majonézu, jogurt, koření a čatní. Zálivku přidejte do mísy k masu, přisypte scezené rozinky (všechen nálev hned nevylévejte) a dobře promíchejte. Konzistenci můžete upravit trochou tekutiny z rozinek. Mísu uložte alespoň na hodinu do ledničky. Podávejte s pečivem, například s pita chlebem.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (září/2019)