• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kořeněný patizon v těstíčku
Napište svůj komentář k receptu

Kořeněný patizon v těstíčku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 42
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kořeněný patizon v těstíčku
Kořeněný patizon v těstíčku
Kořeněný patizon v těstíčku
Kořeněný patizon v těstíčku
Kořeněný patizon v těstíčku
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Množství dle počtu osob
    • patizony
    • koření dle chuti
    • olej na smažení
  • Těstíčko
    • 50
      ml pivo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička olej
    • koření dle chuti
    • 70
      g polohrubá mouka
    • sůl , pokud použijeme koření bez obsahu soli

Postup přípravy receptu

1
Patizon si nejprve oloupeme, vyškrábeme měkkou vnitřní část se semínky a pokrájíme ho na slabší plátky (cca 5 mm). Plátky patizonu si okořeníme dle vlastní chuti: česneková pasta, paprika, koření česnekové, paprikové, grilovací, ďábelské...
2
Okořeněné plátky namáčíme v těstíčku a ihned z obou stran smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
3
Těstíčko: pivo smícháme se žloutkem, moukou, olejem a kořením dle chuti na hladkou kašičku, kterou trošku osolíme a nakonec vmícháme sníh z bílku.
4
Podáváme s bramborovou přílohou, zeleninou, dipem ze zakysané smetany nebo jogurtu či tatarskou omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená cuketa/patizon s uzeným masem a bramborem

Dušená cuketa/patizon s uzeným masem…

Patizon rychle a chutně

Patizon rychle a chutně

Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš

Cuketa / patizon na paprice - rychlý…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 21. 1. 2017 23:03

    Děkuji za tip na to, jak zpracovat patizon!

  • Bob z Brd | 2. 9. 2015 21:47

    50 mm? to je 5 cm, čili dva palce! A to mají být tenké plátky?

  • Bob z Brd | 2. 9. 2015 21:46

    50 mm? A to mají být tenké plátky?

  • Bob | 2. 9. 2015 21:44

    50 mm? To je 5 cm! A to mají být plátky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Chuťovky Ze zeleniny Slané Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Koření Olej Patizony Pivo Polohrubá mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oříškové rohlíčky

Oříškové rohlíčky

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Kuřecí pomazánka

Kuřecí pomazánka

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Čalamáda na špagety

Čalamáda na špagety

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem

Zeleninový salát s lososem a…

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Zbojnický salát

Zbojnický salát

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

262
Máslové řízky
Máslové řízky
165
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
144
Dýňová tortila
Dýňová tortila
45
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Bramborový guláš
Bramborový guláš

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Kořeněný čokoládový koktejl
Kořeněný čokoládový koktejl
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný paprikový bok
Kořeněný paprikový bok
Kosmatice naslano
Kosmatice naslano
Kostky Kongo
Kostky Kongo
Košíčky
Košíčky
  • Recepty.cz
  • Kořeněný patizon v těstíčku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact