vepřový bůček
lze použít i s kostí a kůží nebo bez
olej
mletá sladká paprika
chilli omáčka
nebo pasta dle chuti
pepř drcený
, hrubě mletý
drcený kmín
česnek sušený
nebo česneková pasta (pozor, je slaná!) dle chuti
sůl
vepřové sádlo
Postup přípravy receptu
1
Vepřový bůček pokrájíme na slabší (cca 1 cm) plátky, které dáme na plech, osolíme, zaprášíme paprikou, okořeníme dle chuti chilli pastou, česnekem, kmínem, hrubě mletým pepřem (lze použít i medvědí česnek, majoránku...) zakapeme olejem a všechny plátky v ruce řádně "promasírujeme" a necháme cca 30 minut odležet.
2
Kořeněné plátky bůčku naskládáme na sádlem vymazaném plechu nebo v pekáči těsně vedle sebe, ne však přes sebe. Pečeme nejprve na 180 stupňů v předehřáté troubě cca 30 minut pod alobalem, pak alobal odstraníme, teplotu zvýšíme na cca 210 a dopečeme doměkka a dozlatova. Obracet není nutné, slabé plátky masa by se měly propéct a opéct stejnoměrně.
3
Podáváme s čerstvým chlebem či bramborem, zeleninou či vychlazeným pivem.