• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kořeněný paprikový bok
Napište svůj komentář k receptu

Kořeněný paprikový bok

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kořeněný paprikový bok
Kořeněný paprikový bok
Kořeněný paprikový bok
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Množství dle počtu strávníků
    • vepřový bůček lze použít i s kostí a kůží nebo bez
    • olej
    • mletá sladká paprika
    • chilli omáčka nebo pasta dle chuti
    • pepř drcený , hrubě mletý
    • drcený kmín
    • česnek sušený nebo česneková pasta (pozor, je slaná!) dle chuti
    • sůl
    • vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

1
Vepřový bůček pokrájíme na slabší (cca 1 cm) plátky, které dáme na plech, osolíme, zaprášíme paprikou, okořeníme dle chuti chilli pastou, česnekem, kmínem, hrubě mletým pepřem (lze použít i medvědí česnek, majoránku...) zakapeme olejem a všechny plátky v ruce řádně "promasírujeme" a necháme cca 30 minut odležet.
2
Kořeněné plátky bůčku naskládáme na sádlem vymazaném plechu nebo v pekáči těsně vedle sebe, ne však přes sebe. Pečeme nejprve na 180 stupňů v předehřáté troubě cca 30 minut pod alobalem, pak alobal odstraníme, teplotu zvýšíme na cca 210 a dopečeme doměkka a dozlatova. Obracet není nutné, slabé plátky masa by se měly propéct a opéct stejnoměrně.
3
Podáváme s čerstvým chlebem či bramborem, zeleninou či vychlazeným pivem.
4
Kořeněné plátky bůčku můžeme i grilovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Glazovaný vepřový bok

Glazovaný vepřový bok

Kořeněný hruškový kompot

Kořeněný hruškový kompot

Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček

Pan di spezie - sladký kořeněný…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 2. 11. 2016 05:43

    Úžasná záležitost. Maso se v puse rozplývalo jako dort a dalo se i lžičkou jíst. Přítel byl spokojený jak to kotě a oblizoval se až za ušima.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Chuťovky Vepřové Slané Oběd Svačina Večeře Pečení Grilování Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek sušený Chilli omáčka Drcený kmín Mletá sladká paprika Olej Pepř drcený Sůl Vepřové sádlo Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené kuře

Smažené kuře

Dušený špenát

Dušený špenát

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Celerová surimi pomazánka

Celerová surimi pomazánka

Zelňačka z uzených žeber

Zelňačka z uzených žeber

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

93
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
76
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
60
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
52
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
32
Jednoduše brokolice
Jednoduše brokolice

Zajímavé články

Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a staňte se hvězdou kuchyně
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské…
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se okouzlit naší galerií
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
16 českých receptů, které by měla umět každá žena, než se vdá
16 českých receptů, které by měla umět každá žena…
AHA.cz Brzo nebudu... Sobota o konci života

Brzo nebudu... Sobota o konci života

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Hydratační mlhy a vody ve spreji: Proč je během léta rozhodně potřebujete?

Hydratační mlhy a vody ve spreji: Proč je během léta rozhodně potřebujete?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Herci Martina Babišová a Kryštof Bartoš: Radují se z Oskara!

Herci Martina Babišová a Kryštof Bartoš: Radují se z Oskara!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Další doporučené recepty:

Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Kořeněný čokoládový koktejl
Kořeněný čokoládový koktejl
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný patizon v těstíčku
Kořeněný patizon v těstíčku
Kosmatice naslano
Kosmatice naslano
Kostky Kongo
Kostky Kongo
  • Recepty.cz
  • Kořeněný paprikový bok
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact