• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kořeněný hruškový kompot
Napište svůj komentář k receptu

Kořeněný hruškový kompot

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • skořice 4 - 5
    • 1
      lžička hřebíček
    • 500
      ml bílé víno
    • citronová šťáva
    • 2
      kg hrušky
    • 400
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Hrušky oloupejte, nakrájejte na čtvrtky, vykrojte jádřince a dejte do vody se šťávou z 1 citrónu. Bílé víno zřeďte s litrem vody, smíchejte s cukrem, šťávou z 2. citrónu, kořením a směs převařte. Hrušky vyndejte z vody a ponořte je do připravené směsi vína s kořením. I s horkým sirupem je dávejte hned do sklenic, uzavřete a otočte dnem vzhůru a nechte asi tak 15 minut. Poté sklenice otočte a nechte úplně vychladnout. Tento recept byl uveřejněn asi před 14 dny v Blesku pro ženy.

RADA: Zkuste také višňový kompot!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Višňový kompot

Višňový kompot

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hulka.ja
    hulka.ja | 25. 8. 2012 11:17

    Já téže vyskoušel, super .

  • hulka.ja
    hulka.ja | 25. 8. 2012 11:16

    Já téže vyskoušel, super .

  • MJG | 19. 3. 2012 11:05

    JA TEDA HRUSKY NELOUPU ANI NEPREDVARUJI, MY JE MAME RADI TVRDSI, KRUPAVE. SYROVE JE DAM DO SKLENIC, ZALEJI CUKERNYM NALEVEM, PRIDAM 1 HREBICEK DO KAZDE SKLENICE A NORMALNE ZAVARIM VE SKLENICICH.

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 22:13

    1*

  • recepty 73 | 3. 10. 2010 11:32

    Hotovo!Dělal jsem z poloviční dávky,jako kompot po obědě,takže jsem je povařil o chvilku dýl...,no,co dodat,je to super!!!

  • Miroslava Severová | 31. 8. 2009 08:50

    Tvrdé by neměly být, protože je vlastně povaříš v tom kořeněném nálevu a jak už jsem napsala, ještě jsem je nechala radši sterilovat.

  • Sylva P. | 31. 8. 2009 08:12

    Na hrušky se chystám, ale bez sterilování nebudou tvrdé?

  • Miroslava Severová | 28. 8. 2009 22:29

    Včera jsem už zavářela, ale hrušky jsem v sirupu nechala přejít varem a asi tak 3-5 minut povařila. Pak jsem ještě radši 15 minut sterilovala při 80°.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Kompoty
Pokrmy Zdravě i chutně Přílohy Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Citronová šťáva Cukr krupice Hřebíček Hrušky Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka se zelím

Kuřecí prsíčka se zelím

Gnocchi

Gnocchi

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Palačinkový Dort s ovocem

Palačinkový Dort s ovocem

Cappuccino roláda

Cappuccino roláda

Sněhové dortíky z hrníčků

Sněhové dortíky z hrníčků

Ovocný dort

Ovocný dort

Vanilkový krém z mikrovlnky

Vanilkový krém z mikrovlnky

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

24
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové…
21
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Kořeněné špízy s pórkem
Kořeněné špízy s pórkem
Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Kořeněný čokoládový koktejl
Kořeněný čokoládový koktejl
Kořeněný paprikový bok
Kořeněný paprikový bok
Kořeněný patizon v těstíčku
Kořeněný patizon v těstíčku
Kosmatice naslano
Kosmatice naslano
  • Recepty.cz
  • Kořeněný hruškový kompot
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact