• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kořeněný hruškový kompot
Napište svůj komentář k receptu

Kořeněný hruškový kompot

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • skořice 4 - 5
    • 1
      lžička hřebíček
    • 500
      ml bílé víno
    • citronová šťáva
    • 2
      kg hrušky
    • 400
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Hrušky oloupejte, nakrájejte na čtvrtky, vykrojte jádřince a dejte do vody se šťávou z 1 citrónu. Bílé víno zřeďte s litrem vody, smíchejte s cukrem, šťávou z 2. citrónu, kořením a směs převařte. Hrušky vyndejte z vody a ponořte je do připravené směsi vína s kořením. I s horkým sirupem je dávejte hned do sklenic, uzavřete a otočte dnem vzhůru a nechte asi tak 15 minut. Poté sklenice otočte a nechte úplně vychladnout. Tento recept byl uveřejněn asi před 14 dny v Blesku pro ženy.

RADA: Zkuste také višňový kompot!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Višňový kompot

Višňový kompot

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hulka.ja
    hulka.ja | 25. 8. 2012 11:17

    Já téže vyskoušel, super .

  • hulka.ja
    hulka.ja | 25. 8. 2012 11:16

    Já téže vyskoušel, super .

  • MJG | 19. 3. 2012 11:05

    JA TEDA HRUSKY NELOUPU ANI NEPREDVARUJI, MY JE MAME RADI TVRDSI, KRUPAVE. SYROVE JE DAM DO SKLENIC, ZALEJI CUKERNYM NALEVEM, PRIDAM 1 HREBICEK DO KAZDE SKLENICE A NORMALNE ZAVARIM VE SKLENICICH.

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 22:13

    1*

  • recepty 73 | 3. 10. 2010 11:32

    Hotovo!Dělal jsem z poloviční dávky,jako kompot po obědě,takže jsem je povařil o chvilku dýl...,no,co dodat,je to super!!!

  • Miroslava Severová | 31. 8. 2009 08:50

    Tvrdé by neměly být, protože je vlastně povaříš v tom kořeněném nálevu a jak už jsem napsala, ještě jsem je nechala radši sterilovat.

  • Sylva P. | 31. 8. 2009 08:12

    Na hrušky se chystám, ale bez sterilování nebudou tvrdé?

  • Miroslava Severová | 28. 8. 2009 22:29

    Včera jsem už zavářela, ale hrušky jsem v sirupu nechala přejít varem a asi tak 3-5 minut povařila. Pak jsem ještě radši 15 minut sterilovala při 80°.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Kompoty
Pokrmy Zdravě i chutně Přílohy Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Citronová šťáva Cukr krupice Hřebíček Hrušky Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bublanina II.

Bublanina II.

Srbský vepřový guláš

Srbský vepřový guláš

Calzone - Plněná pizza

Calzone - Plněná pizza

Kokosové vánoční cukroví

Kokosové vánoční cukroví

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

Jednoduchý (nejen) rajský salát

Jednoduchý (nejen) rajský salát

Houbová pohanka - pohankový kuba

Houbová pohanka - pohankový kuba

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

233
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
124
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
83
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
77
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
50
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Blesk.cz Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Další doporučené recepty:

Kořeněné špízy s pórkem
Kořeněné špízy s pórkem
Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Kořeněný čokoládový koktejl
Kořeněný čokoládový koktejl
Kořeněný paprikový bok
Kořeněný paprikový bok
Kořeněný patizon v těstíčku
Kořeněný patizon v těstíčku
Kosmatice naslano
Kosmatice naslano
  • Recepty.cz
  • Kořeněný hruškový kompot
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact