• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kořeněný hruškový kompot
Napište svůj komentář k receptu

Kořeněný hruškový kompot

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • skořice 4 - 5
    • 1
      lžička hřebíček
    • 500
      ml bílé víno
    • citronová šťáva
    • 2
      kg hrušky
    • 400
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Hrušky oloupejte, nakrájejte na čtvrtky, vykrojte jádřince a dejte do vody se šťávou z 1 citrónu. Bílé víno zřeďte s litrem vody, smíchejte s cukrem, šťávou z 2. citrónu, kořením a směs převařte. Hrušky vyndejte z vody a ponořte je do připravené směsi vína s kořením. I s horkým sirupem je dávejte hned do sklenic, uzavřete a otočte dnem vzhůru a nechte asi tak 15 minut. Poté sklenice otočte a nechte úplně vychladnout. Tento recept byl uveřejněn asi před 14 dny v Blesku pro ženy.

RADA: Zkuste také višňový kompot!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Višňový kompot

Višňový kompot

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hulka.ja
    hulka.ja | 25. 8. 2012 11:17

    Já téže vyskoušel, super .

  • hulka.ja
    hulka.ja | 25. 8. 2012 11:16

    Já téže vyskoušel, super .

  • MJG | 19. 3. 2012 11:05

    JA TEDA HRUSKY NELOUPU ANI NEPREDVARUJI, MY JE MAME RADI TVRDSI, KRUPAVE. SYROVE JE DAM DO SKLENIC, ZALEJI CUKERNYM NALEVEM, PRIDAM 1 HREBICEK DO KAZDE SKLENICE A NORMALNE ZAVARIM VE SKLENICICH.

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 22:13

    1*

  • recepty 73 | 3. 10. 2010 11:32

    Hotovo!Dělal jsem z poloviční dávky,jako kompot po obědě,takže jsem je povařil o chvilku dýl...,no,co dodat,je to super!!!

  • Miroslava Severová | 31. 8. 2009 08:50

    Tvrdé by neměly být, protože je vlastně povaříš v tom kořeněném nálevu a jak už jsem napsala, ještě jsem je nechala radši sterilovat.

  • Sylva P. | 31. 8. 2009 08:12

    Na hrušky se chystám, ale bez sterilování nebudou tvrdé?

  • Miroslava Severová | 28. 8. 2009 22:29

    Včera jsem už zavářela, ale hrušky jsem v sirupu nechala přejít varem a asi tak 3-5 minut povařila. Pak jsem ještě radši 15 minut sterilovala při 80°.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Kompoty
Pokrmy Zdravě i chutně Přílohy Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Citronová šťáva Cukr krupice Hřebíček Hrušky Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Mrkvová oříšková bábovka

Mrkvová oříšková bábovka

Smažená plněná vejce

Smažená plněná vejce

Janiny kuřecí medailonky

Janiny kuřecí medailonky

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

Těstoviny se špenátem a masem

Těstoviny se špenátem a masem

Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

Vegetariánské špízy s feta sýrem na…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
16
Cookies II.
Cookies II.
16
Mazanec z domácí pekárny
Mazanec z domácí pekárny
15
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Kořeněné špízy s pórkem
Kořeněné špízy s pórkem
Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Kořeněný čokoládový koktejl
Kořeněný čokoládový koktejl
Kořeněný paprikový bok
Kořeněný paprikový bok
Kořeněný patizon v těstíčku
Kořeněný patizon v těstíčku
Kosmatice naslano
Kosmatice naslano
  • Recepty.cz
  • Kořeněný hruškový kompot
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact