V míse smícháme mouku, nastrouhanou Omegu (Ivu, Heru...) a smetanu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme cca hodinu odpočinout, pak opět propracujeme, vyválíme na dva až tři větší pláty vysoké asi 3-4 mm, které celé potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky dle chuti (nebo směsí semínek) a pak i kořením a solí.
2
Rádýlkem pokrájíme pláty na tyčinky široké asi 2 - 2,5 cm široké a dlouhé dle libosti. Syrové tyčinky vyskládáme na čistý plech (pečící papír není nutný) vedle sebe a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova.
...omlouvám se za zpoždění, ale snad není pozdě ...čerstvé jsou samozřejmě nejlepší, stejně jako je to s každým pečivem, ale druhý den se dají s čistým svědomím podávat určitě ...hezký večer!
Jak dlouho vydrží bez újmy na kvalitě, chci upéct na oslavu a nechci nechávat na poslední chvíli, děkuji za odpověď
Dana
|2. 1. 2016 19:27
Bezvadné výborné a s těstem byla práce jedna radost.Semínka nebyly,ale koření stačilo.Dávala jsem gril kuře a steak a chutnalo každému,lepší jak kupované křupky a chypsy.Dobrá práce,fandím domácí kuchyni. :-))