• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kořeněné škubánky-opečenky
Napište svůj komentář k receptu

Kořeněné škubánky-opečenky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 43
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kořeněné škubánky-opečenky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory
    • 300
      g polohrubá mouka nebo hrubá, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,50
      lžička drcený kmín
    • 0,50
      lžička mletá paprika sladká nebo pálivá
    • 3
      stroužek česnek
    • olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory pokrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Při slévání vody z uvařených brambor nevylijeme všechnu vodu, menší část v hrnci necháme. Vařící brambory zasypeme moukou, párkrát do nich vařečkou nebo šťouchadlem na brambory šťouchneme, přiklopíme a necháme spařit asi 20 minut. Pak odklopíme, přidáme rozetřený česnek, papriku, kmín a pepř, řádně promícháme vařečkou nebo šťouchadlem do hladké hmoty (případně ještě dosolíme), ze které mastnou nebo mokrou rukou tvarujeme placičky, které smažíme na rozpáleném oleji nebo sádle z obou stran dozlatova.
2
Podáváme například s kysaným zelím nebo je můžeme použít jako přílohu.
3
* Množství mouky záleží na moučnatosti brambor.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škubánky s mákem

Škubánky s mákem

Šusky (opečené škubánky)

Šusky (opečené škubánky)

Dědovy škubánky na slano

Dědovy škubánky na slano

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 2. 12. 2016 10:21

    ano pravda celkem dobre deti to maji radi to mne teši :-)) :-*

  • Věra Blažková | 23. 9. 2016 13:32

    Levné a výborné.

  • Jindra Valná | 16. 11. 2015 11:43

    Všechno už bylo napsáno takže za nás taky velká pochvala.

  • Petra | 23. 4. 2015 21:53

    Jednoduchý, výborný a levný, co chtít ještě víc :-D

  • Eliška | 21. 8. 2013 17:42

    Móc dobré :-)) .

  • Eliška | 21. 8. 2013 17:42

    Móc dobré :-)) .

  • L.M. | 23. 6. 2013 19:11

    Fakt dobrý. Snadný a hned snědený.

  • Jíťa | 13. 4. 2013 09:13

    velká mňamka :-*

  • L.Tomasová | 24. 8. 2012 09:34

    Opečené škubánky máme moc rádi, je to obyčejné jídlo, ale žádný s nimi nepohrdne, sní se hned.

  • Bastroňová | 9. 12. 2011 12:53

    Vynikající. Já měla s bílou kávou, manžel je přikusoval k drškovce z peny.

  • Hanka | 1. 11. 2011 06:53

    Dělala jsem je z brambor od oběda a byly dobré =)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Drcený kmín Mletá paprika Olej Pepř mletý Polohrubá mouka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňákový salát

Tuňákový salát

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Plněný cop

Plněný cop

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketa v sýrovém těstíčku

Drobenka na ovocný koláč

Drobenka na ovocný koláč

Makový jablečník

Makový jablečník

Jablečný perník s tvarohem

Jablečný perník s tvarohem

Domácí vepřová šunka

Domácí vepřová šunka

Trhané vepřové

Trhané vepřové

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

35
Čočkové ragú
Čočkové ragú
33
Bílý toastový chléb
Bílý toastový chléb
31
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
27
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
25
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Generace na nože: Proč si v práci lezeme na nervy kvůli věku?

Generace na nože: Proč si v práci lezeme na nervy kvůli věku?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Kořeněné spirály
Kořeněné spirály
Kořeněné sýrové tyčinky
Kořeněné sýrové tyčinky
Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem
Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem
Kořeněné špízy s pórkem
Kořeněné špízy s pórkem
Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Kořeněný čokoládový koktejl
Kořeněný čokoládový koktejl
  • Recepty.cz
  • Kořeněné škubánky-opečenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact