koření - adžika
, čubrica, gyros... nebo koření, kari, chilli... dle chuti
olej
sůl
nebo sojová omáčka
1
lžička
solamyl (bramborový škrob)
cca
Postup přípravy receptu
1
Maso dle vlastního výběru (vepřové, kuřecí, králičí...) pokrájíme na nudličky, které osolíme a okořeníme Adžikou nebo jiným, námi oblíbeným kořením či kořenící směsí a necháme krátce proležet.
Do výpeku přisypeme pokrájené řapíky celeru a smažíme do částečného změknutí, na skus. Po osmažení zaprášíme solamylem, promícháme, přilijeme trošku vývaru nebo vody a provaříme. Případně ještě dosolíme nebo dochutíme sojovou omáčkou a odstavíme. Maso promícháme s řapíkatým celerem a podáváme.
5
Podáváme s vařenými nebo smaženými brambory, rýží, chlebem, topinkou...