koření
dle chuti: ďábelské, steakové, na kuře, tandoora masala, kari...
sůl
-pokud již koření sůl neobsahuje
olej
na smažení
1
ks
vejce
1
lžíce
solamyl (bramborový škrob)
Postup přípravy receptu
1
Kuřecí prsa pokrájíme šikmo na menší medailonky nebo je prořízneme a uděláme z jednoho dva slabší řízky. Takto připravené maso okořeníme a osolíme dle chuti kořením, které máme rádi a necháme na talířku krátce odležet.
2
Mezitím si umícháme hladké těstíčko z jednoho vejce, lžíce solamylu a trošky soli. Rozpálíme pánev s olejem, medailonky protáhneme vidličkou z obou stran v těstíčku a ihned položíme do rozpáleného oleje, kde je zprudka osmažíme dozlatova a dokřupava.
3
Podáváme ihned s bramborem a zeleninou, hranolky, kaší nebo pyré. Maso můžeme vložit do prokrojené žemle s listem salátu, plátkem rajčete, cibule, papriky... pokapat kečupem, hořčicí nebo tatarkou a podávat jako obložený kuřecí burger.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hani
|10. 4. 2016 16:55
Byly výborné. Dělala jsem dneska i s jogurtovýma řízkama a pošmákli jsme si na obojích. Tyhle byly teda o něco rychlejší a jednodušší, ale jak říkám, tyhle i ty jogurtové neměly chybu )