V hluboké pánvi zahřejte olej a orestujte na něm nejprve cibuli. Až zesklovatí, přidejte česnek se zázvorem a ještě krátce restujte. Vsypte nakrájené houby a duste je, dokud nepustí tekutinu.
Pak vmíchejte kari pastu a po chvilce krájená rajčata s 200 ml vody. Promíchejte, osolte a přiveďte k varu. Vlijte kokosové mléko a na velmi mírném ohni je poduste, asi 10 minut.
3
Mezitím propranou jasmínovou rýži zalijte malým množstvím studené vody.
Přiveďte varu, pak zaklopte a při mírné teplotě duste 5 minut. Vypněte a v teple pod pokličkou nechte rýži dojít.
Do kari přidejte patisony a lusky. Krátce povařte, aby se zelenina prohřála, ale zůstala křupavá. Servírujte posypané čerstvým koriandrem a s jasmínovou rýží.
Tip: Do kari můžete místo patisonů přidat cuketu nebo máslovou dýni.