• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kořeněné houbové karí
Napište svůj komentář k receptu

Kořeněné houbové karí

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kořeněné houbové karí
Kořeněné houbové karí
Kořeněné houbové karí
Kořeněné houbové karí
Kořeněné houbové karí
Kořeněné houbové karí
Kořeněné houbové karí
Kořeněné houbové karí
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g hlíva ústřičná
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • zázvor 2 cm
    • 2
      lžíce řepkový olej
    • 2
      lžíce thajská červená kari pasta
    • 200
      g rajčata
    • sůl
    • 250
      ml kokosové mléko
    • 200
      g jasmínová rýže
    • 200
      g patizony
    • 100
      g hrášek lusky
    • 2
      hrst koriandr nať

Postup přípravy receptu

1
Hlívu očistěte a nakrájejte na proužky. Cibuli s česnekem a zázvorem nasekejte nadrobno.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V hluboké pánvi zahřejte olej a orestujte na něm nejprve cibuli. Až zesklovatí, přidejte česnek se zázvorem a ještě krátce restujte. Vsypte nakrájené houby a duste je, dokud nepustí tekutinu. Pak vmíchejte kari pastu a po chvilce krájená rajčata s 200 ml vody. Promíchejte, osolte a přiveďte k varu. Vlijte kokosové mléko a na velmi mírném ohni je poduste, asi 10 minut.
3
Mezitím propranou jasmínovou rýži zalijte malým množstvím studené vody. Přiveďte varu, pak zaklopte a při mírné teplotě duste 5 minut. Vypněte a v teple pod pokličkou nechte rýži dojít.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

4
Do kari přidejte patisony a lusky. Krátce povařte, aby se zelenina prohřála, ale zůstala křupavá. Servírujte posypané čerstvým koriandrem a s jasmínovou rýží. Tip: Do kari můžete místo patisonů přidat cuketu nebo máslovou dýni.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Africké kari

Africké kari

Vepřové kari

Vepřové kari

Karí z karamelizovaného pórku a kuřete s kokosem

Karí z karamelizovaného pórku a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Kuřecí
Pokrmy Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hlíva ústřičná Hrášek Jasmínová rýže Kokosové mléko Koriandr Patizony Rajčata Řepkový olej Sůl Thajská červená kari pasta Zázvor

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Kuřecí koktejl

Kuřecí koktejl

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté…

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

152
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
102
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
86
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
77
Máslové řízky
Máslové řízky
72
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou…
Kořeněná vinná klobása
Kořeněná vinná klobása
Kořeněné cuketové pickles
Kořeněné cuketové pickles
Kořeněné chipsy z hlívy
Kořeněné chipsy z hlívy
Kořeněné krevety smažené na másle
Kořeněné krevety smažené na másle
Kořeněné kuře na česnekovém patizonu
Kořeněné kuře na česnekovém patizonu
  • Recepty.cz
  • Kořeněné houbové karí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact