koření
dle chuti: česnekové, grilovací, paprikové, gyros, houbové...
hladká mouka
olej
na smažení
ubrousek
na osušení od oleje
sůl
Postup přípravy receptu
1
Hlívu očistíme, pokrájíme na nudličky, dáme do mísy, posypeme kořením, které máme rádi a necháme cca 15 minut odležet. Pak zaprášíme moukou, promícháme a na malém množství rozpáleného oleje v nižší vrstvě (aby se nám hlíva místo smažení nezačala dusit) za občasného promíchání smažíme dozlatova a dokřupava. Po osmažení přendáme krátce osušit na ubrousek, osolíme dle chuti a podáváme.
2
Podáváme s bramborovou přílohou (kaše, vařený brambor) nebo pečivem, jako chuťovku k pivu...
Moc dobre. jen jsem to az silene dlouho smazila az jsem se bala ze to nikdy nedosmazim a ze to nebude prilis chutne, nakonec jsem vydrzela a vyplatilo se
Alena
|18. 1. 2014 08:40
Výborná věc, taky děláme doma smaženou hlívu. Dcera houby třeba vůbec nechce v polívce a omáčce a smaženou s kaší nepohrdne nikdy. Dávám na ní dost koření a pak už nesolím.