• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Lahodná vepřová pečeně provoněná rozmarýnem, kmínem a česnekem se postará o vynikající chuťový prožitek. Spolu s mrkví, růžičkovou kapustou a žampiony vznikne netradiční a velmi chutný oběd či večeře.

Suroviny

4 porce
  • Maso
    • 2
      snítka rozmarýn
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžička římský kmín
    • 2
      lžíce medové balsamico
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička sůl
    • 800
      g vepřové maso
    • 3
      ks cibule
  • Glazovaná zelenina
    • 200
      g mrkev
    • 200
      g růžičková kapusta
    • 200
      g žampiony
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř drcený
    • 1
      lžička třtinový cukr

Postup přípravy receptu

1
Rozmarýn, římský kmín a česnek rozdrťte v hmoždíři, smíchejte s balsamikem, olejem a solí. Vzniklou pastu vetřete do masa a nechte půl hodiny marinovat při pokojové teplotě. Maso zprudka opečte ze všech stran na pánvi se lžící oleje.

RADA: Jak loupat česnek? Podívejte se na video!

2
Troubu rozehřejte na 200 °C. Cibuli nakrájejte na klínky, dejte do pekáče, podlijte trochou vody, na cibuli položte maso a dejte do rozpálené trouby. Pečte zhruba půl hodiny, doba pečení záleží na velikosti masa. Pokud máte zapichovací teploměr, použijte ho, teplota uvnitř masa by měla být 60–70 °C.

RADA: 7 tipů na šťavnatou krkovičku

3
Zeleninu očistěte a pokrájejte na poloviny. V pánvi na troše olivového oleje ji pozvolna restujte, aby změkla a chytla barvu, měla by ovšem zůstat křehká. Solte a pepřete až těsně před dokončením, aby houby zbytečně nepustily vodu.
4
Jakmile je zelenina akorát na skus, přisypte do pánve cukr, promíchejte a nechte ho lehce zkaramelizovat. Před podáváním nechte maso pár minut odpočinout na mřížce, aby se uvnitř „dopeklo“ a všechna šťáva zůstala uvnitř. Krájejte ostrým nožem na tenké plátky a podávejte s glazovanou zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové kari

Vepřové kari

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Medové balsamico Mrkev Olivový olej Pepř drcený Římský kmín Rozmarýn Růžičková kapusta Sůl Třtinový cukr Vepřové maso Žampiony

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí krtkův dort

Domácí krtkův dort

Vánoční likér z ledových  kaštanů

Vánoční likér z ledových kaštanů

Zelný salát s jablkem a mrkví

Zelný salát s jablkem a mrkví

Americký hamburger z vyzrálého hovězího

Americký hamburger z vyzrálého…

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

Kmínové přírodní filety

Kmínové přírodní filety

Větrníky na plech - karamelové řezy

Větrníky na plech - karamelové řezy

Dukátové buchtičky s krémem

Dukátové buchtičky s krémem

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

112
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
54
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Švestková povidla
Švestková povidla
32
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Bujarý večírek TV Prima: Divočina na pódiu i sexy výstřihy!

Bujarý večírek TV Prima: Divočina na pódiu i sexy výstřihy!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Kořeněná rajská omáčka
Kořeněná rajská omáčka
Kořeněná ryba se žampiony
Kořeněná ryba se žampiony
Kořeněná rýže s tuňákem
Kořeněná rýže s tuňákem
Kořeněná vinná klobása
Kořeněná vinná klobása
Kořeněné cuketové pickles
Kořeněné cuketové pickles
Kořeněné houbové karí
Kořeněné houbové karí
  • Recepty.cz
  • Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact