Tento recept je výbornou večeří, která přijde vhod zejména v pracovním týdnu. Příprava kořeněné rýže s rajčatovou omáčkou nezabere příliš mnoho času a jistě si na ní pochutná celá rodina.
Rýži dejte vařit podle návodu na obalu. Česnek oloupejte a rozmáčkněte plochou stranou nože, zázvor očistěte a nakrájejte na plátky, rajčata pokrájejte na větší kusy, chilli papričky také.
Připravený česnek, zázvor, rajčata a chilli papričky dejte do mixéru, přidejte cukr a sójovou omáčku. Vše dobře rozmixujte. Omáčku vlijte do větší pánve a asi 5 minut ji restujte na středním plameni, omáčka trochu zhoustne.
Do omáčky vsypte uvařenou rýži, dobře promíchejte, přidejte tuňáka a tak 2 lžíce oleje z tuňáka.
Krátce prohřejte, sundejte z plotny a zakápněte šťávou z jedné limety.
Rýži rozdělte do misek, přidejte nasekanou cibulku a lístky koriandru. Podávejte s kousky limety.