• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Kořeněná rajská omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Kořeněná rajská omáčka

autor: lada.patkova
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kořeněná rajská omáčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule menší
    • 1
      lžíce tuk
    • 1
      plechovka rajský protlak velká
    • 1
      kostka masox
    • vepřový vývar nemusí být
    • 3
      lžíce cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks pepř mletý kuličky
    • 1
      ks skořice celá - asi 2 cm
    • 1
      plátek citron
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks hřebíček
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      dl mléko
    • 1
      dl kečup - jemný

Postup přípravy receptu

1
Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, asi 2 cm celé skořice, 1 bobkový list, plátek omytého citronu a 2 hřebíčky zalijeme 3 dcl vroucí vody a necháme vyvařit na polovinu. Nakonec do vody vhodíme Masox a necháme ho rozpustit. Na oleji zpěníme cibulku, posypeme ji 3 lžícemi cukru a necháme lehce zkaramelizovat. Zalijeme přes sítko vývarem z koření a dolijeme vývarem z masa nebo vodou. Pak přidáme rajčatový protlak. Lžíci mouky rozmícháme v cca 1 dcl (půl hrnku) mléka a omáčku zahustíme. Pokud je třeba, tak dosolíme, dosladíme nebo dochutíme kečupem.
2
Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Játrová omáčka - kořeněná a rychlá

Játrová omáčka - kořeněná a rychlá

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná vinná klobása

Kořeněná vinná klobása

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamyla
    Kamyla | 25. 8. 2018 11:27

    Tahle omáčka je naprosto luxusní. A pro prudiče, kteří frflají, ale nedokázali by to uvařit, i když je to popsáno i pro prvňáky, jen poznámka - masox - vážené - vážení, můžete nahradit pořádným vývarem a kečup si tam dejte domácí - jestli ovšem vůbec tušíte, že takováhle záležitost se dá udělat i doma. Já už jsem kupovaný neměla několik let. Jenže radši brblat a pomlouvat, než vyzkoušet a uznat, že vývar z koření, ze kterého se následně udělá tahle úžasná záležitost je něco, co jaksi né každý dokáže pochopit a ocenit. Jinak bych fakt moc ráda (no....vlastně ani ne) ochutnala výtvory těch, co mají nejvíc negativních a "odborných" poznámek. Většinou si neumějí ani udělat čaj a v krámech potajmu berou Vepřové ve vlastní šťávě.

  • Lucka | 20. 5. 2016 11:39

    Takovej fujtaxl :-$ už podle fotky to vypadá jak vylitej kečup :-$ by mi zajímalo jestli si někdo přečet složení kečupu a masoxu ?

  • agentkajarka | 17. 5. 2015 16:56

    masox, kečup, paráda :-D :-$

  • konrade | 7. 5. 2015 11:22

    Rajskou jsem dělala na dva způsoby - podle mamky s tymiánem a zahuštěnou smetanou, podle babičky zahuštěnou strouhaným perníkem. Ale podle tohoto receptu je fakt asi nejlepší - nám moc chutná. (Nedávám masox, ale vařím si zvlášť zadní hovězí a vývar samozřejmě použiji :) a určitě není potřeba dochucovat kečupem :-[ Jinak jedu podle tohoto receptu :-)

  • Josefa | 8. 2. 2015 09:03

    Hodně nepovedených jídel se dá zachránit, ale tuhle EE nikdo :-$ :-$ :-( :'( :'( =-O :-S :-))

  • sasa | 7. 7. 2014 09:46

    to si uz muzu knedliky zalit kecupem rovnou, fujky

  • shimako | 15. 6. 2014 17:59

    přesně - kečup a masox zalijeme mlékem - na zvracení

  • Zuzana | 10. 4. 2014 11:11

    Bez výhrad?To nemyslíte vážně?A kečup s masoxem vám vyhovuje?Hmm

  • hmm | 5. 4. 2014 11:39

    nic moc

  • jaja | 24. 1. 2014 11:22

    Masox to snad né!!!!Patli patli no hrůza :-) :-( :-S

  • Bára | 18. 11. 2013 08:38

    Rajská je to výborná, a hlavně rychlá. :-) Akorát kečup do ní nedávám vůbec, ten tam prostě nepatří. A masox jen tehdy, pokud nemám udělaný vývar. Jinak je výborná, a s přítelem se po ní můžeme utlouct ;-)

  • JaraZ | 16. 11. 2013 10:16

    Kečup a masox.....sláva Babicovi :)

  • Tereza | 9. 9. 2013 12:09

    Nejlepsi rajska jakou jsem kdy ochutnala!!!!! Dekuji! :-)

  • hanka | 8. 7. 2013 12:47

    Omáčku jsem vařila také prvně a vřele doporučuji. Ten karamel nemá chybu :-)

  • LL | 19. 6. 2013 15:21

    Moje první rajská a jinou už dělat nebudu. :-) výborná, vyvážená chuť, skvěle napsaný recept. Děkuji a doporučuji.

  • lucia briestenská | 9. 6. 2013 11:52

    výborná rajská..doporučuji:-))

  • Jana z Plzně | 30. 5. 2013 18:48

    Já ještě přidávám do vývaru kousek mrkve, celeru a petržele, též dobré.

  • Leelloo | 30. 5. 2013 09:00

    Opravdu luxusní !!!

  • Jitka | 16. 5. 2013 16:19

    Dnes jsem vařila poprvé v životě a dopadla skvěle. Děkuji za výborný recept. :-)

  • chlapína v akci | 24. 11. 2012 19:49

    jo , ale nedali jsme mlíko a kečup.... a nevadilo nám to...

  • chlapína v akci | 24. 11. 2012 19:46

    dnes na večeři s králíkem - super , mám rád rychlé máčky... díky

  • MARIE | 3. 11. 2012 20:26

    Dnes jsem zkusila a je opravdu výtečná,lepší jsem nejedla ani od mámy,vřele doporučuji!!!Jinou už dělat nebudu,s tím kořením zvlášt' je skvělá a vyvážená chut'. :-[

  • r-kralova | 31. 10. 2012 12:17

    Výborná, výborná, výborná ! Miluji rajskou a nikdy se mi jí nepodařilo udělat opravdu výbornou, až nyní :-)

  • Suffran | 4. 8. 2012 14:19

    Výborná !!!

  • nikol | 30. 5. 2012 20:48

    opravdu dokonala rajská.. dík ;)

  • routteer | 15. 3. 2012 19:36

    Ahoj. Možnost stálého měsíčního platu. Zkuste http://pritel007.w-e-b-n-o-d-e.cz Vše je zdarma, přečtěte si info. Z odkazu si vymazte pomlcky.

  • recepty73
    recepty73 | 24. 1. 2012 21:35

    ...používám masový vývar, skořici a kečup vynechávám ;-)

  • usoun1 | 22. 1. 2012 14:27

    Připojuji se ke kladnému ohodnocení. Nevěřila bych co udělá vývar z koření. Doporučuji. Není nijak náročné pro mě ideální recept.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 12. 1. 2012 21:13

    Absolutně bez výhrad, dobrá omáčka!

  • pitbullka
    pitbullka | 28. 12. 2011 20:11

    Byla naprosto dokonalá... :-*

  • Ladia
    Ladia | 10. 10. 2011 13:45

    Zálivky a omáčky

  • evaevaa | 29. 1. 2011 15:37

    Nedala jsem tam tu skořici a hřebíček a dala tam dva velký protlaky a nakonci osolila a přidala ještě citr=onovou šťávu a bylo to výýborný :-) Byla to moje první rajská omáčka a prostě skvělý ;-)

  • Roman Raba | 14. 3. 2009 13:36

    Bylo to výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Rajská a rajčatová
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Citron Cukr Hladká mouka Hřebíček Kečup - jemný Masox Mléko Nové koření Pepř mletý Rajský protlak Skořice Sůl Tuk Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka z majonézy

Bábovka z majonézy

Moučník alá tiramisu

Moučník alá tiramisu

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Kuře s kysanou smetanou

Kuře s kysanou smetanou

Placičky z ricotty s cuketou a sušenými rajčaty

Placičky z ricotty s cuketou a…

Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené

Smetanové maso na paprice s bramborem…

Těstoviny s rajčaty

Těstoviny s rajčaty

Zelňačka III.

Zelňačka III.

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

111
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
34
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
31
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
30
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
29
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Kořeněná panenka - grilovaná
Kořeněná panenka - grilovaná
Kořeněná panenka ve slanině
Kořeněná panenka ve slanině
Kořeněná prsíčka v kabátku
Kořeněná prsíčka v kabátku
Kořeněná ryba se žampiony
Kořeněná ryba se žampiony
Kořeněná rýže s tuňákem
Kořeněná rýže s tuňákem
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou…
  • Recepty.cz
  • Kořeněná rajská omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact