• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kořeněná rajská omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Kořeněná rajská omáčka

autor: lada.patkova
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kořeněná rajská omáčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule menší
    • 1
      lžíce tuk
    • 1
      plechovka rajský protlak velká
    • 1
      kostka masox
    • vepřový vývar nemusí být
    • 3
      lžíce cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks pepř mletý kuličky
    • 1
      ks skořice celá - asi 2 cm
    • 1
      plátek citron
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks hřebíček
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      dl mléko
    • 1
      dl kečup - jemný

Postup přípravy receptu

1
Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, asi 2 cm celé skořice, 1 bobkový list, plátek omytého citronu a 2 hřebíčky zalijeme 3 dcl vroucí vody a necháme vyvařit na polovinu. Nakonec do vody vhodíme Masox a necháme ho rozpustit. Na oleji zpěníme cibulku, posypeme ji 3 lžícemi cukru a necháme lehce zkaramelizovat. Zalijeme přes sítko vývarem z koření a dolijeme vývarem z masa nebo vodou. Pak přidáme rajčatový protlak. Lžíci mouky rozmícháme v cca 1 dcl (půl hrnku) mléka a omáčku zahustíme. Pokud je třeba, tak dosolíme, dosladíme nebo dochutíme kečupem.
2
Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Játrová omáčka - kořeněná a rychlá

Játrová omáčka - kořeněná a rychlá

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná vinná klobása

Kořeněná vinná klobása

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamyla
    Kamyla | 25. 8. 2018 11:27

    Tahle omáčka je naprosto luxusní. A pro prudiče, kteří frflají, ale nedokázali by to uvařit, i když je to popsáno i pro prvňáky, jen poznámka - masox - vážené - vážení, můžete nahradit pořádným vývarem a kečup si tam dejte domácí - jestli ovšem vůbec tušíte, že takováhle záležitost se dá udělat i doma. Já už jsem kupovaný neměla několik let. Jenže radši brblat a pomlouvat, než vyzkoušet a uznat, že vývar z koření, ze kterého se následně udělá tahle úžasná záležitost je něco, co jaksi né každý dokáže pochopit a ocenit. Jinak bych fakt moc ráda (no....vlastně ani ne) ochutnala výtvory těch, co mají nejvíc negativních a "odborných" poznámek. Většinou si neumějí ani udělat čaj a v krámech potajmu berou Vepřové ve vlastní šťávě.

  • Lucka | 20. 5. 2016 11:39

    Takovej fujtaxl :-$ už podle fotky to vypadá jak vylitej kečup :-$ by mi zajímalo jestli si někdo přečet složení kečupu a masoxu ?

  • agentkajarka | 17. 5. 2015 16:56

    masox, kečup, paráda :-D :-$

  • konrade | 7. 5. 2015 11:22

    Rajskou jsem dělala na dva způsoby - podle mamky s tymiánem a zahuštěnou smetanou, podle babičky zahuštěnou strouhaným perníkem. Ale podle tohoto receptu je fakt asi nejlepší - nám moc chutná. (Nedávám masox, ale vařím si zvlášť zadní hovězí a vývar samozřejmě použiji :) a určitě není potřeba dochucovat kečupem :-[ Jinak jedu podle tohoto receptu :-)

  • Josefa | 8. 2. 2015 09:03

    Hodně nepovedených jídel se dá zachránit, ale tuhle EE nikdo :-$ :-$ :-( :'( :'( =-O :-S :-))

  • sasa | 7. 7. 2014 09:46

    to si uz muzu knedliky zalit kecupem rovnou, fujky

  • shimako | 15. 6. 2014 17:59

    přesně - kečup a masox zalijeme mlékem - na zvracení

  • Zuzana | 10. 4. 2014 11:11

    Bez výhrad?To nemyslíte vážně?A kečup s masoxem vám vyhovuje?Hmm

  • hmm | 5. 4. 2014 11:39

    nic moc

  • jaja | 24. 1. 2014 11:22

    Masox to snad né!!!!Patli patli no hrůza :-) :-( :-S

  • Bára | 18. 11. 2013 08:38

    Rajská je to výborná, a hlavně rychlá. :-) Akorát kečup do ní nedávám vůbec, ten tam prostě nepatří. A masox jen tehdy, pokud nemám udělaný vývar. Jinak je výborná, a s přítelem se po ní můžeme utlouct ;-)

  • JaraZ | 16. 11. 2013 10:16

    Kečup a masox.....sláva Babicovi :)

  • Tereza | 9. 9. 2013 12:09

    Nejlepsi rajska jakou jsem kdy ochutnala!!!!! Dekuji! :-)

  • hanka | 8. 7. 2013 12:47

    Omáčku jsem vařila také prvně a vřele doporučuji. Ten karamel nemá chybu :-)

  • LL | 19. 6. 2013 15:21

    Moje první rajská a jinou už dělat nebudu. :-) výborná, vyvážená chuť, skvěle napsaný recept. Děkuji a doporučuji.

  • lucia briestenská | 9. 6. 2013 11:52

    výborná rajská..doporučuji:-))

  • Jana z Plzně | 30. 5. 2013 18:48

    Já ještě přidávám do vývaru kousek mrkve, celeru a petržele, též dobré.

  • Leelloo | 30. 5. 2013 09:00

    Opravdu luxusní !!!

  • Jitka | 16. 5. 2013 16:19

    Dnes jsem vařila poprvé v životě a dopadla skvěle. Děkuji za výborný recept. :-)

  • chlapína v akci | 24. 11. 2012 19:49

    jo , ale nedali jsme mlíko a kečup.... a nevadilo nám to...

  • chlapína v akci | 24. 11. 2012 19:46

    dnes na večeři s králíkem - super , mám rád rychlé máčky... díky

  • MARIE | 3. 11. 2012 20:26

    Dnes jsem zkusila a je opravdu výtečná,lepší jsem nejedla ani od mámy,vřele doporučuji!!!Jinou už dělat nebudu,s tím kořením zvlášt' je skvělá a vyvážená chut'. :-[

  • r-kralova | 31. 10. 2012 12:17

    Výborná, výborná, výborná ! Miluji rajskou a nikdy se mi jí nepodařilo udělat opravdu výbornou, až nyní :-)

  • Suffran | 4. 8. 2012 14:19

    Výborná !!!

  • nikol | 30. 5. 2012 20:48

    opravdu dokonala rajská.. dík ;)

  • routteer | 15. 3. 2012 19:36

    Ahoj. Možnost stálého měsíčního platu. Zkuste http://pritel007.w-e-b-n-o-d-e.cz Vše je zdarma, přečtěte si info. Z odkazu si vymazte pomlcky.

  • recepty73
    recepty73 | 24. 1. 2012 21:35

    ...používám masový vývar, skořici a kečup vynechávám ;-)

  • usoun1 | 22. 1. 2012 14:27

    Připojuji se ke kladnému ohodnocení. Nevěřila bych co udělá vývar z koření. Doporučuji. Není nijak náročné pro mě ideální recept.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 12. 1. 2012 21:13

    Absolutně bez výhrad, dobrá omáčka!

  • pitbullka
    pitbullka | 28. 12. 2011 20:11

    Byla naprosto dokonalá... :-*

  • Ladia
    Ladia | 10. 10. 2011 13:45

    Zálivky a omáčky

  • evaevaa | 29. 1. 2011 15:37

    Nedala jsem tam tu skořici a hřebíček a dala tam dva velký protlaky a nakonci osolila a přidala ještě citr=onovou šťávu a bylo to výýborný :-) Byla to moje první rajská omáčka a prostě skvělý ;-)

  • Roman Raba | 14. 3. 2009 13:36

    Bylo to výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Rajská a rajčatová
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Citron Cukr Hladká mouka Hřebíček Kečup - jemný Masox Mléko Nové koření Pepř mletý Rajský protlak Skořice Sůl Tuk Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí kýta na hříbkách

Telecí kýta na hříbkách

Valentýnský dort

Valentýnský dort

Zapečené kuřecí závitky II.

Zapečené kuřecí závitky II.

Náchodská krkovička

Náchodská krkovička

Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky

Česnekové těstoviny se sýrovými…

Syrečková pomazánka II.

Syrečková pomazánka II.

Psí keksy

Psí keksy

Pórková lehká polévka

Pórková lehká polévka

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

56
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
50
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
42
Klasické lečo
Klasické lečo
40
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
37
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Kořeněná panenka - grilovaná
Kořeněná panenka - grilovaná
Kořeněná panenka ve slanině
Kořeněná panenka ve slanině
Kořeněná prsíčka v kabátku
Kořeněná prsíčka v kabátku
Kořeněná ryba se žampiony
Kořeněná ryba se žampiony
Kořeněná rýže s tuňákem
Kořeněná rýže s tuňákem
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou…
  • Recepty.cz
  • Kořeněná rajská omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact